Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 37 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υποβαθμίστηκε η ισπανική οικονομία από τον Fitch

Υποβαθμίστηκε η ισπανική οικονομία από τον Fitch
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.05.2010 | 20:31
Πρώτη δημοσίευση: 28.05.2010 | 20:22

Τα ισπανικά δημοσιονομικά ελλείμματα έχουν εκτοξευθεί στο 11,2% του ΑΕΠ το 2009.

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας από "ΑΑΑ" σε "AA +", λόγω των κακών προοπτικών ανάπτυξης που προκαλούνται από το βαρύ ιδιωτικό χρέος της χώρας. 

"Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψη ότι η διαδικασία προσαρμογής σε ένα χαμηλότερο επίπεδο του ιδιωτικού και του εξωτερικού χρέους θα μειώσει σημαντικά τον ρυθμό ανάπτυξης της ισπανικής οικονομίας σε μεσοπρόθεσμη βάση", σύμφωνα με τον οίκο ο οποίος στερεί την Ισπανία από την καλύτερη δυνατή αξιολόγηση "ΑΑΑ", μειώνοντας την σε "AA +". 

Το ιδιωτικό χρέος της Ισπανίας περιλαμβάνει τα χρέη των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Ο οίκος Fitch διατηρεί πάντως την προοπτική της οικονομίας σε "σταθερή". 

Η Ισπανία είναι μια από τις χώρες της ζώνης του ευρώ που ανησυχεί τους επενδυτές λόγω της επιδείνωσης των δημόσιων οικονομικών της. 

Τα ισπανικά δημοσιονομικά ελλείμματα έχουν εκτοξευθεί στο 11,2% του ΑΕΠ το 2009 και η σοσιαλιστική κυβέρνηση χρειάστηκε να λάβει αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας για να προσπαθήσει να τα μειώσει σε 6% το 2011 και σε 3% το 2013.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο