Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.05.2012 | 23:13

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέμεινε στα 1,3025 δολάρια.

 Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε κάτω από το όριο του 1,30 δολαρίων και διαπραγματευόταν στα 1,2989 δολ., έναντι 1,3061 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα επηρεάζεται αρνητικά από το ρευστό πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την αντιπαράθεση που φαίνεται να έχει ξεκινήσει στο εσωτερικό της Ε.Ε μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας για την χαλάρωση των κανόνων δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και την ανάγκη υιοθέτησης αναπτυξιακών μέτρων. Οι αναλυτές προβληματίζονται από την επικράτηση των αντιμνημονιακών κομμάτων στην Ελλάδα, γεγονός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους αυξάνει τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 8 εκατ. ευρω, οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 23,24% από 20,64% που έκλεισε την Παρασκευή, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,54 % να διευρυνθεί στο 21,70% από 21,28% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,28%, στη διάρκεια των 9 μηνών παρέμεινε στο 1,13% στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,98%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,69% ενώ μήνας παρέμεινε στο 0,39%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο