Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.09.2012 | 22:48

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2840 δολάρια από το επίπεδο των 1,2952 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,28450 δολάρια.

Η βαθειά ύφεση στην οποία φαίνεται να εισέρχεται και η Ισπανική οικονομία επηρεάζει αρνητικά το ευρωπαϊκό νόμισμα. Η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας αποκάλυψε σήμερα ότι το ΑΕΠ της χώρας σημείωσε σημαντική πτώση στο τρίτο τρίμηνο του έτους, εξέλιξη που προμηνύει την επιδείνωση της κρίσης. Οι έντονες κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσαν χθες στην Ισπανία τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η χώρα επιδεινώνουν το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το πρόβλημα της ύφεσης δεν περιορίζεται μόνο στην Ισπανία, η οποία πλέον είναι αναγκασμένη να καταβάλει επιτόκιο 6% στους δανειστές της στα δεκαετή ομόλογα καθώς ο οίκος αξιολόγησης Moody's όπως προβλέπει σε σημερινή του ανάλυση το ΑΕΠ της Ελλάδος θα υποχωρήσει κατά 7% έναντι μείωσης 4,8% που είναι η επίσημη πρόβλεψη του Μνημονίου.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 19,60% από 19,42% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,45% να περιοριστεί στο 18,15%, από 18,86% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,69%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,57%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,44% από 0,45%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,22%, ενώ στο μήνα σταθεροποιήθηκε στο 0,11%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο