Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.11.2012 | 23:05

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2698 δολάρια από το επίπεδο των 1,2773 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2745 δολάρια.

Tο αμερικανικό νόμισμα βλέπουν ως "ασφαλές καταφύγιο" οι επενδυτές για μία ακόμη φορά καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα διεθνώς. Στις ΗΠΑ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον περίφημο δημοσιονομικό γκρεμό (fiscal cliff), καθώς τον επόμενο χρόνο η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξοικονομήσει από μείωση δαπανών και την αύξηση των εσόδων περίπου 600 δισ. δολάρια. Στην Ευρωζώνη η αγορά αναμένει την ερχόμενη Τρίτη να παρουσιαστεί η πρόταση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκαλεί η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 5 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 17,32% από 17,53% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,33% να υποχωρήσει στο 15,99% από 16,19% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,58%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,47%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,36%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,19%, όπως και ο μήνας, ο οποίος διατηρήθηκε στο 0,10%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο