Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 9 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.11.2012 | 23:05

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2698 δολάρια από το επίπεδο των 1,2773 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2745 δολάρια.

Tο αμερικανικό νόμισμα βλέπουν ως "ασφαλές καταφύγιο" οι επενδυτές για μία ακόμη φορά καθώς εντείνεται η αβεβαιότητα διεθνώς. Στις ΗΠΑ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον περίφημο δημοσιονομικό γκρεμό (fiscal cliff), καθώς τον επόμενο χρόνο η Κυβέρνηση θα πρέπει να εξοικονομήσει από μείωση δαπανών και την αύξηση των εσόδων περίπου 600 δισ. δολάρια. Στην Ευρωζώνη η αγορά αναμένει την ερχόμενη Τρίτη να παρουσιαστεί η πρόταση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που προκαλεί η επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 5 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 17,32% από 17,53% χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,33% να υποχωρήσει στο 15,99% από 16,19% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,58%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,47%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,36%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,19%, όπως και ο μήνας, ο οποίος διατηρήθηκε στο 0,10%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook