Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Υποχώρησε το ευρώ εξαιτίας της ανησυχίας για την Ισπανία

Υποχώρησε το ευρώ εξαιτίας της ανησυχίας για την Ισπανία

Έτσι το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3142 δολάρια από το επίπεδο των 1,3121 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών στα οποία είχε εκτιναχθεί την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς στην αγορά επικρατεί ανησυχία αναφορικά με την προώθηση του σχεδίου βοήθειας προς την Ισπανία.

Η διστακτικότητα που επιδεικνύει ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι στο να ζητήσει επισήμως τη χορήγηση της βοήθειας από την ΕΕ έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να σημειώσει σημαντική άνοδο η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου της χώρας και να αυξηθεί κατά 0,13% αγγίζοντας το 5,9%.

Αρνητικά επηρεάζει ακόμη το ευρωπαϊκό νόμισμα η διαφωνία που καταγράφηκε στην σύνοδο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε στην Λευκωσία αναφορικά με το διευρυμένο εποπτικό ρόλο που έχει προταθεί να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 20,25% από 20,84% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,68% να διαμορφωθεί στο 18,57% από 19,14% την Παρασκευή.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν μικρή περαιτέρω πτώση. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,74%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,62%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,48%, στο τρίμηνο υποχώρησε οριακά στο 0,24% από 0,25%, ενώ στον μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3086 δολάρια.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε