Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπουργείο Οικονομικών προς ΣΔΟΕ: Στείλτε όλα τα στοιχεία από ελέγχους που έχετε κάνει στην ΕΠΟ και σε ΠΑΕ από το 2000 έως σήμερα!

Υπουργείο Οικονομικών προς ΣΔΟΕ: Στείλτε όλα τα στοιχεία από ελέγχους που έχετε κάνει στην ΕΠΟ και σε ΠΑΕ από το 2000 έως σήμερα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.12.2012 | 18:00

- Όλα τα στοιχεία θα σταλούν στην Βουλή με εντολή Μαυραγάνη και θα αφορούν εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ
- Στο ερώτημα πως δίνεται φορολογική ενημερότητα σε μη υγιή οικονομικά αθλητικά σωματεία η απάντηση ήταν ότι είναι στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε εφόρου
- Σε εξέλιξη οι έρευνες για φαινόμενα διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και σπατάλης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Στοιχεία για τους τυχόν φορολογικούς ελέγχους σε παράγοντες ΠΑΕ και ΚΑΕ από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, «ήδη η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, με έγγραφό της προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ζητά αυτές να της γνωρίσουν, ώστε να ενημερωθεί η Βουλή- με την επιφύλαξη των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου-πόσοι φορολογικοί έλεγχοι και σε ποιους παράγοντες (ΠΑΕ, ΚΑΕ) διενεργήθηκαν από 1.1.2000 μέχρι και σήμερα καθώς και τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή ως απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για τα φαινόμενα διαφθοράς, κακοδιαχείρισης και σπατάλης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ΕΠΟ».

Ο υφυπουργός Οικονομικών ενημερώνει επίσης ότι «η επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ, στα πλαίσια Εισαγγελικής Παραγγελίας για παράνομο στοίχημα, στημένους αγώνες κλπ, αλλά κατόπιν σχετικών καταγγελιών, έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες της όσον αφορά και πρόσωπα με σχέση εξηρτημένης εργασίας με την ΕΠΟ οι οποίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα».

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ακόμη ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας θα προβεί στις δέουσες ενέργειες όσον αφορά στη σύμβαση που η ΕΠΟ είχε υπογράψει με εταιρεία και που αφορούσε την κάρτα υγείας αθλητών ερασιτεχνικών σωματείων ανά την Ελλάδα και προσθέτει ότι στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, εκκρεμεί φορολογικός έλεγχος και στην ΕΠΟ από το ΣΔΟΕ.

Τέλος στο ερώτημα αν χορηγείται φορολογική ενημερότητα προς τις ασυνεπείς, ως προς τις υποχρεώσεις τους, Ανώνυμες Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι με τις διατάξεις του Ν. 1882/1990 ορίζεται ότι η έκδοση του αποδεικτικού ενημερότητας εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. , ο οποίος έχοντας υπόψη τα ακριβή και πραγματικά περιστατικά σε κάθε περίπτωση οφείλει να εκτιμήσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσει στην έκδοση ή μη του αιτούμενου από το φορολογούμενο αποδεικτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας χρόνος παράταση για εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις
    Διαδώστε αυτό το άρθρο