Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 10 Αθήνα Αναλυτικά

Ζημίες ρεκόρ για τη Dexia

Ζημίες ρεκόρ για τη Dexia
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.02.2012 | 11:17
Πρώτη δημοσίευση: 23.02.2012 | 11:17

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη «βυθίζει» όλο και περισσότερο τη Dexia, την τράπεζα που ανέλαβαν να διασώσουν Γαλλία, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημίες ύψους 11,6 δισ. ευρώ, ποσό ρεκόρ στην ιστορία των γαλλικών τραπεζών! Από τον περασμένο Οκτώβριο, η Dexia βρίσκεται σε καθεστώς "διάσωσης".

Η πώληση της Dexia Bank Βελγίου, η οποία δραστηριοποιείται στην λιανική τραπεζική, στοίχισε 4 δισ. ευρώ από υποαξίες κεφαλαίου, αν και η έκθεση της τράπεζας σε ελληνικά στοιχεία ενεργητικού υπολογίζονται περίπου στα 3,4 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, η τράπεζα "στραγγαλίστηκε" από τις συνέπειες της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και για να καταστεί δυνατή τουλάχιστον η μερική διάσωσή της, η Γαλλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο έχουν παράσχει εγγυήσεις έως του ποσού των 90 δισ. ευρώ επί των δανείων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To Βέλγιο κρατικοποίησε την Dexia

Συμφώνησαν η Γαλλία το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο για τη διάσωση της Dexia

Γαλλία και Βέλγιο διασώζουν την Dexia

Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  6. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook