Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζητήσαμε επιμήκυνση όλου του χρέους της χώρας – Το ΔΝΤ θέλει αναδιάρθρωση του χρόνου!

Αίτημα για “βελούδινη” αναδιάρθρωση του όλου χρέους και όχι μόνο των 110 δισ. ευρώ έθεσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα.
 

Το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, επικαλείται πηγές της Κομισιόν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το αίτημα για συνολική επιμήκυνση τέθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο και επαναλήφθηκε τον Απρίλιο κατά την επίσκεψη της τρόικας από τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται να έκανε αυτή την κίνηση με την αιτιολογία ότι έτσι θα ησυχάσουν οι αγορές και θα σταματήσει η κουβέντα για “κούρεμα”.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι η αβεβαιότητα για το τί θα συμβεί σε Ιρλανδία και Πορτογαλία, απομακρύνει την ημερομηνία που θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται ο συνολικός σχεδιασμός του Μνημονίου. Ως λύση προτείνεται η επιμήκυνση του συνολικού χρέους της χώρας ώστε να μειωθούν οι δανειακές ανάγκες της περιόδου 2013-15, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές.

Η απάντηση στο ελληνικό αίτημα προς την ΕΕ λέει το ρεπορτάζ , ήταν αρνητική με το αιτιολογικό ότι η επιμήκυνση θα προκαλούσε προβλήματα στην Ευρωζώνη. Ωστόσο χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία είναι πρόθυμες να το συζητήσουν καθώς κρίνουν ότι αυτό θα απομάκρυνε το ενδεχόμενο να μας ξαναδανείσουν.

Μάλιστα πληροφορίες από ευρωπαϊκές κυβερνητικές πηγές, που δεν επιβεβαιώνονται ούτε και διαψεύδονται από την ΕΚΤ και την Κομισιόν, φέρουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου να έθεσε το ζήτημα και στη συνεδρίαση του Eurogroup στην Ουγγαρία την περασμένη Παρασκευή. 

Το ΔΝΤ ζητά αναδιάρθρωση του χρόνου

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, σύμφωνα με τρεις γνώστες των ελληνικών πραγμάτων σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Όπως αναφέρεται το Ταμείο έχει πει σε ευρωπαίους αξιωματούχους και στελέχη της ΕΚΤ, ότι η Αθήνα πρέπει να κάνει αναδιάρθρωση μέσα στον επόμενο χρόνο. Μία από τις τρεις πηγές αναφέρει στο Dow Jones Newswires ότι “ανώτατοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ έχουν πει στους ενδιαφερόμενους ότι πρέπει γρήγορα να μπει σε εφαρμογή πρόγραμμα αναδιάρθρωσης”.

Επισήμως το ΔΝΤ διεύψευσε την αναφορά της WSJ

Διαβάστε επίσης:

”Βόμβα” από τον Κώστα Σημίτη : ”Ναι στην αναδιάρθρωση χρέους”

Παπακωνσταντίνου αδειάζει Σημίτη: “Δε βοηθά να μιλάμε για αναδιάρθρωση”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε