Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Α. Βγενόπουλος: Θα έρθω στη Σάμο για να μου δείξετε το δάσος

Η επιταγή που κατατέθηκε από τον κ. Βγενόπουλο
Η επιταγή που κατατέθηκε από τον κ. Βγενόπουλο

Επανέρχεται με στοιχεία ο Ανδρέας Βγενόπουλος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση.

Με ανακοίνωσή του πριν από λίγο αναφέρει: 

Ο κ. Σηφουνάκης το 2001 είχε αναλάβει απέναντί μου την υποχρέωση να αξιοποιηθεί η δωρεά μου των 50.000.000 δρχ. για να γίνει το δάσος των 50.000 ελαιόδεντρων και να με τιμήσει για την προσφορά μου.  Έκτοτε παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου εξαφανίσθηκε.  
Μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις μου η πρώτη αντίδραση του μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ότι τον επισκέφθηκα με κανάλια και δημοσιογράφους και του υποσχέθηκα χρήματα που δεν έδωσα!

Μόλις έδωσα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Υπουργείο του είχε κάνει Συνέντευξη Τύπου,  ότι αυτός είχε καλέσει τα κανάλια και ότι βέβαια τα χρήματα τα έδωσα, ο  κ. Σηφουνάκης ισχυρίζεται σήμερα ότι τα χρήματα, που παραδέχθηκε πλέον ότι κατεβλήθησαν, αξιοποιήθηκαν από τον τοπικό Δήμο χωρίς τη γνώση ή ανάμειξή του. 

Και συνεχίζει:  Έχουμε στην διάθεσή μας το video από την Συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 5 Φεβρουαρίου 2001 ο κ. Σηφουνάκης, που αποδεικνύει το αντίθετο.  Ακόμη, το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αιγαίου με ημερομηνία  5-2-2001 ξεκίναγε ως εξής: 
«Μία σημαντική πρωτοβουλία για την ανασύσταση του κατεστραμμένου από την περσινή μεγάλη πυρκαγιά Σαμιώτικου ελαιώνα αναλαμβάνει το Υπουργείο Αιγαίου σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα τον Όμιλο Εταιρειών MARFIN και την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου».  Προφανώς λοιπόν όχι μόνον είχε γνώση και ανάμειξη, αλλά ήταν και «σημαντική πρωτοβουλία» του!

Όμως θα παραμείνω στην ουσία του θέματος, στον ισχυρισμό δηλαδή ότι το δάσος, ο Σαμιώτικος ελαιώνας, έγινε.  Θα έρθω λοιπόν στην Σάμο για να μου δείξουν το δάσος, έστω και με καθυστέρηση περίπου 10 ετών.  

Το Newsit σας παρουσιάζει την επιταγή που κατέθεσε στις 21/02/2001 ο Ανδρέας Βγενόπουλος στο ΤΠκΔ.

Επίσης σας παρουσιάζουμε την επιστολή που συνοδεύει την επιταγή και γνωστοποιεί οτι κατατέθηκαν τα χρήματα.

Η επιταγή

Η επιστολή

Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την χθεσινή του δήλωση και πρόσθεσε οτι η κατάθεση χρημάτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ουδόλως σημαίνει οτι ο κ. Σηφουνάκης πήρε τα χρήματα.
 
Ο ίδιος ο κ. Σηφουνάκης σε δηλώσεις του σήμερα είπε ότι τα χρήματα δόθηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι στο τότε υπουργείο Αιγαίου. Παρέθεσε μάλιστα και δηλώσεις του τότε δημάρχου Πυθαγορείου.

«Η αλήθεια είναι ότι μετά τις πυρκαγιές, ο κ. Βγενόπουλος ζήτησε συνάντηση μαζί μου στην οποία προσήλθε συνοδεία δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικού συνεργείου όπου μου γνωστοποίησε την πρόθεσή του, χωρίς όμως να μου παραδώσει οποιοδήποτε ποσό ή άλλο παραστατικό στοιχείο. Τον παρέπεμψα να κάνει την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού που είχε εκπονήσει πρόγραμμα αναδάσωσης και τον ευχαρίστησα για την πρόθεσή του.»

Ο κ. Σηφουνάκης συμπλήρωσε ότι και ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος αναγνώρισε την Τρίτη ότι κατέθεσε τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Σάμου.

Τέλος, ο υφυπουργός παραθέτει και τις δηλώσεις του τότε δημάρχου Πυθαγορείου Σάμου Νικόλαου Μάρκου όπου αναφέρει ρητά πως ο Δήμος Πυθαγορείου ήταν ο αποκλειστικός αποδέκτης -μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων- της δωρεάς της Marfin και ο μόνος διαχειριστής της διάθεσής της.

‘Οσον αφορά το θέμα της κλήσης του Σωκράτη Κόκκαλη στην εξεταστική για την Ζιμενς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε οτι αυτό είναι θέμα της εξεταστικής και εκείνη θα αποφασίσει για την κλήση η όχι ενος μαρτυρα ανάλογα με το πως εξελίσσεται το έργο της.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε