Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αδειασμα ΣΕΒ στον Σαμαρά

Αδειασμα ΣΕΒ στον Σαμαρά

Να αναλάβει τις ευθύνες του ζήτησε από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

 «Η σημερινή συγκυρία απαγορεύει τη συγκυβέρνηση, υπαγορεύει όμως τη συνευθύνη. Χρέος της Αξιωματικής

Αντιπολίτευσης που μέχρι χθες ήταν κυβέρνηση, είναι να γίνει μέρος της εθνικής προσπάθειας να μην πτωχεύσει ο τόπος», είπε ο κ. Δασκαλόπουλος.
 
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ άσκησε επίσης κριτική σε μια «μικρή μειοψηφία του πολιτικού συστήματος που επιχειρεί, όπως υποστήριξε, να χειραγωγήσει το λαϊκό θυμικό, προσφεύγοντας σε ακραίες κραυγές και εκδηλώσεις. «Η ανεδαφική εξαλλοσύνη των κομμάτων αυτών, ο αναχρονιστικός χαρακτήρας της «επανάστασής» τους, η τυφλή βία που υποθάλπουν, τα εκθέτει, τα απομονώνει και εν τέλει θα τα περιθωριοποιήσει στην κοινή γνώμη. Θα έχουν απώλειες αντί για τα οφέλη που προσδοκούν», εκτίμησε ο κ. Δασκαλόπουλος.
 
Σε ερώτηση για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σημείωσε ο κ.Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι σε γενικές γραμμές ανταποκρίνεται στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης και περιέχει τα ουσιώδη στοιχεία για τη διάσωσή του. 

«Το ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί πια να είναι δημοσιονομικό πρόβλημα για τη χώρα, πρέπει να ξαναγίνει το σύστημα για την προστασία και την ασφάλεια του εργαζόμενου.», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Σαμαράς: Να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το μηχανισμό

Την ανάγκη να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα από το μηχανισμό στήριξης προκειμένου να προχωρήσουμε σε καθαρά αναπτυξιακή στρατηγική με προτεραιότητα στην ανταγωνιστικότητα υπογράμμισε από το βήμα του ΣΕΒ ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα επέκρινε εκ νέου την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στη στο μέτωπο της οικονομίας, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης του κόμματός του να καταψηφίσει τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης από ΕΕ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

«Θέλω να βγούμε μια ώρα αρχύτερα για να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, γιατί ανάπτυξη δεν πρόκειται να γίνει με τέτοιους φορολογικούς συντελεστές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι χρεοκόπησε ένα σύστημα που επί δεκαετίες αναδιένειμε δανεικά, επεξέτεινε το κράτος προς όλες τις κατευθύνσεις, ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα, ξέχασε την ανταγωνιστικότητα, αδιαφορούσε για την επένδυση.

«Φτάσαμε στο αποκορύφωμα της υποκρισίας”, συνέχισε, αναφέροντας ότι στο προοίμιο του νομοσχεδίου υπάρχει η φράση: “η προηγούμενη κυβέρνηση διαμόρφωσε και έκρυβε το χρέος» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι λέει ναι στη δραστική περιστολή της κρατικής σπατάλης, την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, τις συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων, την προώθηση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, την προστασία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

Ζήτησε επίσης να σταματήσει το παρεμπόριο, νέο νόμο για επενδύσεις, με προβλέψεις να υπάγονται απευθείας στον πρωθυπουργό, αξιοποίηση των ΣΔΙΤ, όπως και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε