Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

“Αίμα και δάκρυα για τα οικονομικά μέτρα Παπανδρέου”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Ποικίλα τα σχόλια των ξένων ΜΜΕ μετά την εξαγγελία των μέτρων για την οικονομία από τον Πρωθυπουργό

 
“Η Ελλάδα εφαρμόζει μέτρα λιτότητας” ήταν ο τίτλος τουBBC χαρακτηρίζοντας τα μέτρα απαραίτητα καθώς αναφέρει πως η κρίση σπρώχνει τη χώρα στο γκρεμό.
Ο Γερμανός οικονομολόγος Οτμαρ Ισινγκ δήλωσε στο BBC ότι ” οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται θα προκαλέσουν αίμα και δάκρυα … αλλά χωρίς αυτές ,η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεράσει τα προβλήματά της”
Ο απεσταλμένος του τηλεοπτικού δικτύου στην Ελλάδα πάντως ανέφερε ότι τα μέτρα θα κατεβάσουν τους εργαζόμενους στο δρόμο.
Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα των Financial Times τα μέτρα της Ελλάδας: “Οι Βρυξέλλες στηρίζουν το σχέδιο της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του χρέους ” σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε έκκληση για εθνική ενότητα και συναίνεση με στόχο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης .
Η ισπανική El Pais κάνει ειδική αναφορά στη φράση του Πρωθυπουργού πως “η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με άνευ προηγουμένου κερδοσκοπικές επιθέσεις” και την εκτίμηση του Γ. Παπακωνσταντίνου πως “η Ισπανία και η Πορτογαλία θα είναι οι επόμενες χώρες που θα υποφέρουν οικονομικά”
Η ΙταλικήLa Republica έχει τίτλο: “η Ελλάδα δέχεται επιθέσεις από τους κερδοσκόπους” και σημειώνει την αναφορά του Πρωθυπουργού “ότι το επίπεδο των spreads των κρατικών ομολόγων είναι εντελώς αδικαιολόγητο με βάση την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.”
“Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σταματήσει την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό”,ανέφερε ο ανταποκριτής του πρακτορείου Νέα Κίνα στην Αθήνα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε