Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αισιοδοξία Νικητιάδη για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Την αισιοδοξία του για ανάκαμψη στους δείκτες του ελληνικού Τουρισμού εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης

στο Συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός 2020», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στη Ρόδο.

Θέμα του Συνεδρίου ήταν η στρατηγική για τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου στον ελληνικό τουρισμό. Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο κ. Νικητιάδης ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η εκδήλωση αυτή γίνεται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για την πατρίδα μας. Παρά τη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει ο Τουρισμός μας, εξακολουθεί να αποτελεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την σωτήρια οικονομική ένεση προκειμένου να στηριχθούμε κάπου. Πολλές φορές συνηθίζω να λέω ότι μόνον οι τουριστικές περιοχές έχουν ζωντανή οικονομία. Αυτό είναι ένα δείγμα για να καταφέρουμε οι άνθρωποι του χώρου του Τουρισμού να καταδείξουμε ότι η τουριστική οικονομία αποτελεί ένα τομέα που μπορεί να οδηγήσει σ οικονομική ανάπτυξη την χώρα. Όλοι μαζί χρειάζεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή. Είμαστε σε καλό δρόμο και αυτό θα φανεί στο επόμενο διάστημα. Αντέχουμε επειδή οι ξενοδόχοι ήταν οι πρώτοι που έριξαν τις τιμές τους -αν και ήταν μια αναγκαστική ‘σανίδα σωτηρίας’. Πρέπει να δούμε πώς θα ξαναπάμε στην αρχική αξία του παρεχόμενου προϊόντος.

Το υπουργείο Πολιτισμού – Τουρισμού έκρινε ότι έπρεπε να επαναφέρουμε την εικόνα της χώρας στην πραγματική της κατάσταση. Κι αυτό δεν έγινε εύκολα, διότι το δίλημμα ήταν σκληρό. Η τραγικότερη των εικόνων που είχαμε μέχρι σήμερα, μας βασάνισε και προσπαθήσαμε πολύ για να την αποφύγουμε. Η στάση μας ήταν με πολλά διλήμματα, πόνο και ρίσκο για το τι έπρεπε να γίνει. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι να κλείσει η τουριστική περίοδος τα πράγματα θα είναι καλύτερα και να μην έχουμε ξανά γεγονότα που να βάλλουν ευθέως κατά της τουριστικής αγοράς. Όταν έγινε κατάληψη της Ακρόπολης είπα ότι συμμερίζομαι τον πόνο του εργαζόμενου που έχει μήνες να πληρωθεί, αλλά συμμερίζομαι και τον πόνο του επαγγελματία που είναι δίπλα στην Ακρόπολη και δεν του επιτρέπεις να ζήσει με το μικρό μαγαζάκι του».

Κλείνοντας, ο κ. Νικητιάδης τόνισε την ανάγκη της συνεχούς συνεργασίας με τον ΣΕΤΕ λέγοντας: «Θα προχωρήσουμε μαζί και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος. Οι αρχικές προβλέψεις για μείωση σε τραγικούς αριθμούς σε αφίξεις και έσοδα (σε όλη τη χώρα) διαψεύστηκαν. Είμαι βέβαιος ότι η μείωση στις αφίξεις θα είναι κάτω του 10% και η μείωση στα έσοδα θα είναι μονοψήφιος αριθμός. Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δηλώνω ότι είμαστε δίπλα σας και περιμένουμε να σταθείτε κι εσείς δίπλα μας στην προσπάθεια αυτή που καταβάλλουμε».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε