Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Αισιοδοξία Ομπάμα για την αμερικανική οικονομία

Αισιοδοξία Ομπάμα για την αμερικανική οικονομία

“Η αμερικανική οικονομία ενισχύεται καθημερινά” τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα, με την ευκαιρία των νεότερων στοιχείων γιά την ανεργία.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα βεβαίωσε, σήμερα, με την ευκαιρία των νεότερων επίσημων στοιχείων για την ανεργία, ότι “απ’ αυτά καταδεικνύεται ότι η αμερικανική οικονομία ενισχύεται καθημερινά”, τούτο έστω κι αν τα διεθνή χρηματιστήρια συνεχίζουν “να θέτουν εν αμφιβόλω” το ότι η αμερικανική οικονομία εξήλθε οριστικά από τη φάση της ύφεσης… 

Ο πρόεδρος Ομπάμα, που έκανε τις δηλώσεις του στο πλαίσιο περιοδείας σε εργοστάσιο παραγωγής φορτηγών οχημάτων, στο Χίατσβίλ του ανατολικού Μέριλαντ, αποσαφήνισε πάντως ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας “είναι στις αρχές της”, ενώ ειδικά για το ποσοστό των ανέργων ανέφερε ότι, “πάντοτε, σε όλα τα κράτη η καμπύλη της ανεργίας παρουσιάζει ανοδικές και καθοδικές φάσεις”. Ο αμερικανός πρόεδρος αναγνώρισε ότι οι νέες θέσεις εργασίας, του μηνός Μαΐου, κατά πλειοψηφία οφείλονται στις προσλήψεις στα δημόσια έργα, όπως πιστοποιείται από τις δημόσιες στατιστικές.

Νωρίτερα, η βασική σύμβουλος του προέδρου για θέματα εργασίας, κυρία Κριστίνα Ρομέρ, τόνισε με δηλώσεις της ότι “υπάρχουν στοιχεία ενθαρρυντικά στις νεότερες επίσημες στατιστικές για την ανεργία”, ενώ πρόσθεσε ότι “διαφαίνεται η ανάκαμψη της απασχόλησης και της αμερικανικής οικονομίας εν γένει, αν και οι παράγοντες της οικονομίας θα πρέπει συνεχώς να είναι σε εγρήγορση”. “Θα πρέπει πάντως να αναμείνουμε κάποιο διάστημα” έως ότου η καμπύλη της ανεργίας λάβει την κατιούσα, υπογράμμισε. 

Τον Μάιο, υπενθυμίζεται, δημιουργήθηκαν 431 χιλιάδες “νέες” θέσεις εργασίας, με την έννοια ότι οι νέες θέσεις υπερέβησαν κατά τον παραπάνω αριθμό τις καταργηθείσες στο μεταξύ θέσεις εργασίας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε