Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Αλαλούμ σήμερα και με τους ημιυπαίθριους! – Δείτε τα 8 βήματα για την ρύθμιση

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

‘Ενα απίστευτο μπέρδεμα έγινε σήμερα πρώτη ημέρα καταβολής των προστίμων για τους ημιυπαίθριους!

Το σύστημα δεν ήταν έτοιμο να δεχθεί την πληρωμή των προστίμων. Κι αυτό γιατί οι κωδικοί που αντιστοιχούν σε κάθε πολεοδομία δεν έφτασαν στα αρμόδια γραφεία από τα ΕΛΤΑ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ενεργοποιηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

Μικρή πάντως είναι και σήμερα η προσέλευση στις πολεοδομίες. Μόνο σήμερα στην Πολεοδομία Παλλήνης δεν είχαν πάει πάνω από 200 άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ 8 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥ

1. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη πολεοδομική υπηρεσία με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που έχουν ως έξης :
Υπεύθυνη δήλωση Ιδιοκτήτη εις διπλούν
Παράβολο 250 € (ένα για το σύνολο των ημιυπαίθριων αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) ή 350 € (ένα για το σύνολο των λοιπών χώρων πλην η/υ αυτοτελούς ιδιοκτησίας )από Δημόσιο Ταμείο
Τεχνική Έκθεση Μηχανικού και παραστατικό αμοιβής μηχανικού όπως αυτή προκύπτει σύμφωνα με τον κώδικα ελάχιστων αμοιβών του ΤΕΕ με συνημμένα , Στέλεχος Οικοδομικής Άδειας, Τοπογραφικό, Κάτοψη ορόφου με επισήμανση της επιφάνειας που άλλαξε χρήση. Πληροφορίες ιστοσελίδα ΤΕΕ

Σε περίπτωση που τα αποστείλετε με το ταχυδρομείο θα πρέπει να προσκομίσετε το γνήσιο της υπογραφής από ένα Κ.Ε.Π ή Αστυνομικό τμήμα ενώ για τους ευρισκόμενους εκτός της Επικράτειας από τις προξενικές αρχές.

2.Στην αίτηση του Ιδιοκτήτη (αντίγραφο της οποίας επιστρέφεται στον ενδιαφερόμενο και καταγράφονται τυχόν ελλείψεις στον πίνακα που εικονίζεται στο πίσω μέρος της αίτησης.) τίθεται η σφραγίδα καταχώρισης

3. Αφού διαπιστωθεί η πληρότητα, τίθεται στο έντυπο της αίτησης (που προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος) η σφραγίδα πληρότητας Σημ. Οι δύο σφραγίδες μπορούν να τίθενται ταυτόχρονα κατά την υποβολή της αίτησης κλπ. εάν διαπιστώνεται ότι ο φάκελος είναι πλήρης.

4.Η Πολεοδομία με οίκοθεν αλληλογραφία ενημερώνει τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Τμήμα έκδοσης αδειών, Τμήμα ελέγχου κατασκευών κλπ.) ώστε να ανασταλούν τυχόν κυρώσεις και ήδη επιβληθέντα πρόστιμα, όπως προβλέπεται από την παράγραφο 6, του Άρθρου 6 του ν.3843/2010.

5.Μετά την διαπίστωση της πληρότητας και σε διάστημα το πολύ 60 ημερών, αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο το έντυπο Υπολογισμού Ειδικού Προστίμου όπου θα φαίνεται τόσο το ποσό του ειδικού προστίμου που καταβάλλεται εφάπαξ με την έκπτωση του 10%, όσο και το ποσό της πρώτης δόσης.

6.Ο ενδιαφερόμενος αφού καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά, προσκομίζει τα παραστατικά πληρωμής στην πολεοδομική υπηρεσία. Αυτά καταγράφονται στο «Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης» και στο έντυπο της Αίτησης του Ιδιοκτήτη και τίθεται η σφραγίδα περαίωσης της διαδικασίας.

7.Με την Κ.Υ.Α. που προβλέπεται στην παράγραφο 10 του Άρθρου 6 του ν.3843/2010, θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο καταβολής του εδικού προστίμου

8.Η πολεοδομία αποστέλλει συγκεντρωτικά στοιχεία ανά Ο.Τ.Α. του ειδικού προστίμου σε ηλεκτρονική διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ

Διαδικασία είσπραξης του ειδικού προστίμου του ν.3843/10

Οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν το έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου, που θα έχουν πάρει συμπληρωμένο από την πολεοδομική υπηρεσία, με επικολλημένο τον κωδικό πληρωμής. Με αυτό το έντυπο μπορούν να πληρώσουν στις εξής τράπεζες (μέσω του ΔΙΑΣ): Millennium Bank, Aspis Bank, Τράπεζα Κύπρου, Emporiki Bank, Αγροτική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, HSBC, Probank, Marfin-Egnatia Bank, Proton Bank AE, Πανελλήνια Τράπεζα, Citibank, Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας), καθώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.).
Τα εισπραττόμενα ποσά, με εντολή της ΔΙΑΣ ΑΕ, αποδίδονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και πιστώνονται υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ σε ειδικό κωδικό, με την επωνυμία «ΕΤΕΡΠΣ Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλουν το ειδικό πρόστιμο στις παραπάνω τράπεζες από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010.

Για τους μηχανικούς οι προβλεπόμενες αμοιβές αναλόγως τον χρόνο απασχόλησης ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, η ημερήσια αποζημίωση για Μηχανικό έως 10ετούς εμπειρίας (για απασχόληση 5 τουλάχιστον ωρών και λ=0,23253), ορίζεται σε 1000.λ=232,53 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι το όριο αυτό (1.000λ) αποτελεί και την ελάχιστη αμοιβή για τις παραπάνω υπηρεσίες μηχανικού, ανά ιδιοκτησία.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε