Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο – Σήμερα στη Βουλή

Αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο – Σήμερα στη Βουλή

Δείτε τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση στη φορολόγηση των τόκων στεγαστικών και αποζημιώσεων.

Αλλαγές στις αρχικές ρυθμίσεις για την έκπτωση των τόκων των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας από το φόρο καθώς και για τη φορολογία των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, θα προβλέπει το τελικό κείμενο του φορολογικού νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Σε ότι αφορά τους τόκους των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας η διάταξη που προβλέπει ότι θα εκπίπτει το 20% αυτών από το φόρο θα τεθεί σε ισχύ για τα δάνεια που ελήφθησαν από το 2009 και στο εξής.

Σε ότι αφορά τη φορολογία των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να καθιερώσει υψηλό αφορολόγητο όριο στα επίπεδα πάνω από τα 50.000 ευρώ, ενώ ο φορολογικός συντελεστής 40% θα ισχύει για το τμήμα των αποζημιώσεων πάνω από 200.000 ευρώ.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα την Βουλή.
 
«Μέχρι την τελευταία στιγμή θα βρίσκεται σε διαβούλευση το φορολογικό νομοσχέδιο, προκειμένου να μη γίνουν μερεμέτια αλλά να αλλάξει η ίδια η φιλοσοφία του φορολογικού συστήματος», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε προκειμένου να λάβει τις οριστικές αποφάσεις. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε