Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αλλάζουν όλα στη φορολογία – Ποια θα είναι τα νέα τεκμήρια

Αλλάζουν όλα στη φορολογία – Ποια θα είναι τα νέα τεκμήρια

Ο μεγάλος στόχος είναι η φοροδιαφυγή και για τη φοροδιαφυγή οι κύριοι ύποπτοι (και ίσως ένοχοι σε πολλές περιπτώσεις) δεν είναι άλλοι από τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. Κάπως έτσι έρχονται στο προσκήνιο τα νέα τεκμήρια τα οποία καιρό τώρα συζητούνται αλλά όλα δείχνουν πως ήρθε η ώρα για τη θέσπισή τους.

Άσχετα λοιπόν από τα έσοδα που δηλώνουν οι επαγγελματίες θα υπάρχει πλέον ένα πλαφόν στη φορολόγησή τους, ανάλογα με τα νέα τεκμήρια.

Τι θα λαμβάνεται υπόψη;

Τουλάχιστον επτά βασικά στοιχεία τα οποία μπορούν να “δείξουν” τον κύκλο εργασιών.

Πρώτα απ’ όλα το είδος της δραστηριότητας, αλλά και ο χρόνος άσκησης του επαγγέλματος. Δηλαδή άλλο πλαφόν εσόδων θα έχει ο υδραυλικός και άλλο κάποιος καταστηματάρχης όπως διαφορετικά έσοδα μπορεί να έχει ένας “παλιός” στο επάγγελμα από έναν νέο που μόλις ξεκίνησε τη δραστηριότητά του.

Τα έσοδα επίσης (βάσει της λογικής των τεκμηρίων) μπορούν να υπολογιστούν τόσο από την αντικειμενική αξία του ακινήτου αλλά και από τα τετραγωνικά καθώς υπολογίζονται τα έξοδα κτίσης αλλά και τα έξοδα συντήρησης.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα πάγια έξοδα όπως το πιθανό ενοίκιο, αλλά και τον αριθμό και το μισθό υπαλλήλων που πιθανώς απασχολούνται.

Διαβάστε επίσης:
Δύο νέοι φόροι στα ακίνητα

Πληρωμές τέλος από το Δημόσιο

Σήμερα πρέπει να βρούν νέο υπουργό Οικονομικών! Δίνει και παίρνει η ονοματολογία! – Πάνω από 10 οι υποψήφιοι!

Newsit Live Event! Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τις φορολογικές σας δηλώσεις

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε