Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Άλλες τρεις αμερικανικές τράπεζες έκλεισαν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η άσχημη κατάσταση με τα δάνεια οδηγεί στην πτώχευση πολλές τράπεζες.

Η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έκλεισαν άλλες τρεις τράπεζες χθες Παρασκευή, καθώς η επιδεινούμενη κατάσταση όσον αφορά τα δάνεια συνεχίζει να οδηγεί στην πτώχευση κοινοτικές και περιφερειακές τράπεζες που δεν καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση.

Η ομοσπονδιακή επιχείρηση διασφάλισης των καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corporation, FDIC) ανακοίνωσε ότι η Town Community Bank και το Trust of Antioch, στο Ιλινόι, και η St. Stephen State Bank, στο Σεντ Στίβεν της Μινεσότα, χρεοκόπησαν. Άλλες τράπεζες συμφώνησαν να αναλάβουν τους πελάτες και τις υποχρεώσεις τους. Η Barnes Banking Co, στο Κέισβιλ της Γιούτα επίσης έκλεισε, και η FDIC ανακοίνωσε ότι θα προστατεύσει τους καταθέτες ώσπου να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους σε άλλες τράπεζες.

Η υπηρεσία δεν εξήγησε τους λόγους που οι τράπεζες χρεοκόπησαν. Ωστόσο, η FDIC είχε προειδοποιήσει ότι αναμένεται σημαντικός αριθμός πτωχεύσεων και εφέτος, λόγω των εκτεταμένων ζημιών των τραπεζών από δάνεια συνδεδεμένα με υποθήκες κατοικιών, επιχειρηματικής στέγης κ.λπ.

Η Μπαρνς Μπάνκιν είχε πόρους ύψους περίπου 828 εκατ. δολαρίων. Η Τάουν Κομιούνιτι διέθετε περίπου 70 εκατ. δολάρια σε πόρους. Η Σεντ Στίβεν Στέιτ Μπανγκ είχε περίπου 25 εκατ. δολάρια. Οι πτωχεύσεις θα στοιχίσουν στο ταμείο της FDIC περίπου 296,3 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπηρεσίας.

  

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε