Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Άμεσοι έλεγχοι σε 1.343 επιχειρήσεις που… «ξέχασαν» να κάνουν δήλωση ΦΠΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εντολή για άμεσο φορολογικό έλεγχο από ειδικά συνεργεία σε 1.343 επιχειρήσεις έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται επιχειρήσεις με βιβλία γ’ κατηγορίας που δεν υπέβαλαν προσωρινή δήλωση ΦΠΑ για την περίοδο του Φεβρουαρίου και αξιολογούνται με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης που λαμβάνονται υπόψη για τους φορολογικούς ελέγχους.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα ελεγχθούν άμεσα, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ενώ από έλεγχο θα περάσουν και οι 16.000 επιχειρήσεις που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσκλήσεις που τους είχαν αποσταλεί για την υποβολή των δηλώσεών τους.

Τα στοιχεία των επιχειρήσεων αυτών έχουν αποσταλεί τις Δ.Ο.Υ για έλεγχο. Οι επιχειρήσεις αυτές θα κληθούν σε δεύτερη φάση να καταβάλουν το ΦΠΑ με βάση τεκμαρτό τρόπο υπολογισμού, όπως προκύπτει από τις διατάξεις του τελευταίου φορολογικού νόμου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, από τις 18.000 επιχειρήσεις που… ξέχασαν να υποβάλουν δήλωση ΦΠΑ, μόνο οι 1.900 ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική ειδοποίηση, απέστειλαν τη δήλωσή τους και κατέβαλαν το ποσό που τους αναλογούσε. Το οποίο ανέρχεται σε 10.760.783 ευρώ.

Επίσης, όπως αναφέρει το υπουργείο, προγραμματίζεται έλεγχος στους φορολογούμενους με υποχρέωση τήρησης βιβλίων Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., οι οποίοι δεν υπέβαλαν περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. πρώτου τριμήνου 2011 ή Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., οι οποίοι δεν υπέβαλαν περιοδική δήλωση Φ.Π.Α. Μαρτίου 2011. Οι καταληκτικές ημερομηνίες ήταν 30 Απριλίου 2011.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε