Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Αν δεν βρει συνομιλητή η τρόικα με την Ελλάδα τότε δεν θα δώσει την επόμενη δόση!”

“Αν δεν βρει συνομιλητή η τρόικα με την Ελλάδα τότε δεν θα δώσει την επόμενη δόση!”

Οι απειλές από την Γερμανία αλλά και από την Ευρώπη άρχισαν. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής λέει ότι η τρόικα ίσως να μην δώσει την επόμενη δόση αν δεν βρει συνομιλητή από την Ελλάδα

Συνομιλητή από την πλευρά της Ελλάδας θα απαιτήσει η Τρόικα πριν από την εκταμίευση της επόμενης δόσης και, αν δεν τον βρει, δεν θα υπάρξουν χρήματα, εκτιμά ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας Ρούπερτ Πόλεντς.

Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο κ. Πόλεντς τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως αποτελεσματική κυβέρνηση, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο νέων εκλογών, προειδοποίησε ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι οι, σε σύντομο χρόνο, επαναλαμβανόμενες εκλογές, σε μια δύσκολη κατάσταση, δεν οδηγούν σε σταθερές σχέσεις, καθώς, όπως είπε, «μπορεί να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις ακραίες θέσεις και να κάνουν την κατάσταση χειρότερη αντί για καλύτερη».

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός επεσήμανε ακόμη ότι το πρόγραμμα λιτότητας πρέπει να γίνει αντιληπτό ως πρόγραμμα βοήθειας, χωρίς το οποίο η Ελλάδα, που βρίσκεται κοντά σε οικονομικό γκρεμό, έχει ακόμη λιγότερες πιθανότητες.

«Ελπίζω ότι αυτό το μήνυμα θα φθάσει σε όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός. Έχω την εντύπωση ότι χθες συνεχιζόταν για λίγο ακόμη ο προεκλογικός αγώνας», κατέληξε ο κ. Πόλεντς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στροφή» κατά της λιτότητας–Η Ελλάδα αλλάζει το κλίμα στην Ευρώπη

FT:Βάλτε ”πλάτη” στους Έλληνες απέναντι στη λιτότητα

”Έρχεται η στιγμή της ελληνικής στάσης πληρωμών”

Απειλή Μπαρόζο: “Επιλέξτε. Λιτότητα ή Χρεοκοπία”!

Έκτακτη σύνοδος ηγετών της ΕΕ στις 23 Μαΐου

Λαγκάρντ: Έχετε τόσο ωραίο κλίμα για… ντομάτες
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε