Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

“Αν δεν υπερψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, δεν παίρνουμε την 5η δόση”

Αυτό τονίζει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος αποτελεί τη βασική από τις τρεις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το ΔΝΤ για την καταβολή της 5ης δόσης υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Έλληνας εκπρόσωπος στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Οπως αναφέρει, αν δεν καταβληθεί η δόση των 12 δισεκ. διακυβεύεται η χρεοκοπία. Τονίζει ότι η πρώτη προϋπόθεση έχει επιτευχθεί σε ότι αφορά τους στόχους του Μνημονίου μέχρι το Μάρτιο ενώ η δεύτερη αφορά την παροχή εγγυήσεων από την ΕΕ ότι θα διασφαλισθεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας για τους επόμενους δώδεκα μήνες.

Ο κ. Ρουμελιώτης τονίζει ότι αρκεί η πολιτική δέσμευση της ΕΕ η οποία αναμένεται να γίνει έως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας. Αναφέρει ότι υφίσταται δυνατότητα για προσπάθεια αλλαγής του μείγματος πολιτικής στην οικονομία εφόσον οι προτάσεις έχουν ουδέτερο αποτέλεσμα σε ότι αφορά το στόχο μείωσης του ελλείμματος. «Το μείζον είναι να καταφέρουμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας και να ενισχύσουμε την αξιοπιστία της χώρας και από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι να καταλήξουν έως το Σεπτέμβριο στο νέο χρηματοδοτικό πακέτο για την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τονίζει ότι το ποσό θα είναι 87 δισεκ. ευρώ , ενώ, όπως προσθέτει, εάν συμπεριληφθεί ο ιδιωτικός τομέας θα είναι μικρότερο. «Σε κάθε περίπτωση, με τη νέα χρηματοδότηση τα πράγματα θα είναι ευκολότερα και η Ελλάδα θα αναπνεύσει για δυόμιση χρόνια» σημειώνει.

Διαβάστε επίσης
Τι θα γίνει με το χρέος των 270 δισ. ευρώ – Τα τρία σενάρια για τους ιδιώτες

Μέρκελ: Θέλει ιδιώτες και τους θέλει εθελοντές

Δήλωση – σοκ Γιούνκερ για Ελλάδα: Παίζουμε με τη φωτιά!

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε