Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανακάμπτει το ευρώ νόμισμα έναντι του δολαρίου

Ανακάμπτει το ευρώ νόμισμα έναντι του δολαρίου

Οι επενδυτές εκτίμησαν θετικά την υπερψήφιση από την ιταλική Γερουσία του σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3771 δολάρια από το επίπεδο των 1,3613 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης καθώς τον σκεπτικισμό για το ξεπέρασμα της κρίσης διαδέχθηκε η αισιοδοξία. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3650 δολάρια.

Οι επενδυτές εκτίμησαν θετικά την υπερψήφιση από την ιταλική Γερουσία του σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει υποβάλλει η κυβέρνηση της χώρας το οποίο περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Παρόλα αυτά έντονος προβληματισμός επικρατεί αναφορικά με την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας καθώς εμφανίζονται έντονα σημάδια κόπωσης και ανάσχεσης στις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης. Τα οριστικά στοιχεία για την πορεία του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διαμορφώθηκε στο 16,00% από 16,12% από χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να διαμορφώνεται στο 17,85% από 17,87%, έναντι 1,85% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες κινήθηκαν πτωτικά. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,03%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 1,86% από 1,87% χθες, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,68% από 1,69%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,46%, ενώ ο μήνας διατηρήθηκε στο 1,20%.

Διαβάστε επίσης: Ανεβαίνουν όλα τα Χρηματιστήρια εκτός Ελλάδας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε