Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ανακεφαλοποίηση ελληνικών τραπεζών, μέσω του ΕΤΧΣ, ενέκρινε η Κομισιόν

Ανακεφαλοποίηση ελληνικών τραπεζών, μέσω του ΕΤΧΣ, ενέκρινε η Κομισιόν

Την ανακεφαλοποίηση της Alpha Bank, της Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας, μέσω του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενέκρινε σήμερα προσωρινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Συγχρόνως, η Επιτροπή ανακοίνωσε την έναρξη τεσσάρων διεξοδικών ερευνών για να εκτιμήσει κατά πόσον το μέτρο είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ, στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων. Πρόκειται, όπως τονίζει η Επιτροπή, για συνηθισμένη διαδικασία όταν η κρατική ενίσχυση αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά. Η έναρξη διεξοδικής έρευνας παρέχει στα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τη δυνατότητα να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους σχετικά με τα συγκεκριμένα μέτρα χωρίς να προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Σχολιάζοντας την απόφαση ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για τον ανταγωνισμό επίτροπος Χοακίν Αλμούνια δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες λειτουργούν αυτή την περίοδο υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, καθώς η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων αλλά και η μεγάλη ύφεση έχουν περιορίσει τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους. Η ανακεφαλοποίηση-γέφυρα μέσω του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διασφαλίζει τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Διαβάστε

Την ένταξη και της Ελλάδας στη συμφωνία για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ζητά η ΔΗΜΑΡ

Ο πρόεδρος της Alpha Bank για την ανακεφαλαιοποίηση

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε