Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ανάσταση στο Χρηματιστήριο – Φιλί ζωής στην Ελλάδα από Τρισέ

Ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τυπου στις βρυξέλλες ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τυπου στις βρυξέλλες ΦΩΤΟ REUTERS

Το φιλί της ζωής που έδωσε χθες ο Τρισέ στην ελληνική οικονομία αλλά και το αίσιο τέλος που ακολούθησε

το θρίλερ των διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες έδωσαν τον τόνο στη σημερινή ημέρα με την αγορά να αντιδρά κάνοντας πάρτυ στο Χρηματιστήριο και ρίχνοντας τα spread.

Στην αποτίμηση της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός απήυθυνε έκκληση στους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα λέγοντας οτι θα συγκαλέσει προσεχώς διάσκεψη για τους επενδυτές αφού η χώρα μας προσφέρεται για επενδύσεις. 
Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε οτι δεν του ζητήθηκε η λήψη επιπλέον μέτρων και ευχαριστησε την ΕΚΤ για την απόφασή της να προστατεύσει τα ελληνικά ομόλογα.

Οι εκτιμήσεις βεβαίως είναι οτι τα δύσκολα για την ελληνική οικονομία αρχίζουν τώρα αφού μέχρι στιγμής το μόνο που έχει γίνει είναι να ληφθούν φοροεισπρακτικά μέτρα και η ανάπτυξη που θα βάλει μπρός στην ελληνική οικονομία έχει μπει σε δεύτερη μοίρα.

Η απόφαση – ομπρέλα της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες οδήγησε ακόμα και τον οίκο αξιολόγησης Moody’s να ανακοινώσει οτι στηρίζει την Ελλάδα.

Σε επίπεδο αντιδράσεων η ευφορία υπάρχει σε όλες τις πλευρές. Τόσο η ηγεσία της ΕΕ, όσο και η Αγκελα Μέρκελ που είχε σταθεί απέναντί τους έως την τελευταία στιγμή, δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Αυτό αποτυπώνεται και στον ξένο Τύπο ο οποίος ο μεν γερμανικός μιλάει για πικρή ήττα της Μέρκελ, ο δε υπόλοιπος ευρωπαϊκός  πιο αποστασιοποιημένος, εκτός από τις γαλλικές εφημερίδες οι οποίες ασκούν δριμεία κριτική στο Νικολά Σαρκοζί για την υποχώρησή του απέναντι στην κα Μέρκελ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε