Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανατροπή στην αγορά – Τέλος στις ισόβιες ασφαλιστικές καλύψεις υγείας

Η άθλια εικόνα των δημοσίων νοσοκομείων  πυροδοτεί την συνεχή αύξηση στο κόστος των ιδιωτικών νοσοκομειακών προγραμμάτων με αποτέλεσμα να στρέφονται οι ασφαλιστικές εταιρείες στα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια υγείας.
 

Σύμφωνα μάλιστα με τις ασφαλιστικές εταιρείες,ο κλάδος τους έγινε πολύ γρήγορα ζημιογόνος αφού ο δείκτης ζημιών του κλάδου υγείας, που αντιπροσωπεύει τα συνολικά έξοδα σε σχέση με τα έσοδα, φθάνει το 120%.
 
Τα νοσοκομειακά προγράμματα έχουν τη μερίδα του ”λέοντος” για τις ασφαλιστικές εταιρείες και προωθούνται είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό με τη βασική ασφάλιση αφού αντιπροσωπεύουν το μισό των εργασιών του κλάδου ζωής που με βάση τα στοιχεία του 2009, ανήλθε στα 2,5 δισ. ευρώ.
 
Οι ίδιες εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσοστό των καταναλωτών που διαθέτει προγράμματα υγείας στο 15% του συνολικού πληθυσμού ή το 20% εάν συνυπολογιστούν και τα ομαδικά προγράμματα υγείας ενώ παρά την οικονομική κρίση η ζήτηση για νοσοκομειακά προγράμματα είναι αυξανόμενη, επειδή διαρκώς υποβαθμίζεται το επίπεδο της δημόσιας υγείας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε