Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ανοδική αντίδραση λόγω Εθνικής

Ανοδική αντίδραση λόγω Εθνικής

Εβδομαδιαίες απώλειες 3,8%.

Η μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης με την Εθνική Τράπεζα να προσπαθεί σχεδόν μόνη της για μεγάλο χρονικό διάστημα να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη έστω και σε μια υποτυπώση ανοδική αντίδραση. 

Αν και η μετοχή εξανέμισε κέρδη 4,91%, έκλεισε στα 10,51 ευρώ με άνοδο 3,24% με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να διαμορφωθεί στις 1.595,1 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,81%. Απογοητευτική για μία ακόμη ημέρα η αξία των συναλλαγών που έφθασε με το ζόρι τα 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 8 εκατ.ευρώ ήταν «πακέτα». 

Προς το τέλος της σημερινής συνεδρίασης «έβαλαν πλάτη» και άλλα blue chips πλην της Εθνικής (Αlpha +1,93%, Πειραιώς +0,22%, ΟΤΕ +0,31%, MIG +1,74%) που έδωσαν το έναυσμα να για αγορές και στις άλλες βαθμίδες κεφαλαιοποίησης. Συνολικά 84 μετοχές έκλεισαν με κέρδη έναντι 76 που υποχώρησαν, ενώ 143 παρέμειναν αμετάβλητες.

Το Χρηματιστήριο μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις και μια ανοδική έκλεισε σε εβδομαδιαία βάση με απώλειες 3,8%. 

Στα αρνητικά της εβδομάδος ήταν η «επίτευξη» νέων χαμηλών έτους , ενώ ως θετικό εκλαμβάνεται το γεγονός ότι κάτω από τις 1.600 μονάδες παρατηρείται μείωση της προσφοράς τίτλων. Επίσης, παρατηρείται οι βραχυχρόνιοι επενδυτές να εντείνουν τις πιέσεις προς το κλείσιμο λόγω της αδυναμίας στην διατήρηση κάποιων επιπέδων αναφοράς. 

Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται οι δημοσιεύσεις των εταιρειών για τα αποτελέσματα τριμήνου και ενδεχομένως ορισμένες μετοχές να κινηθούν ανάλογα με τις επιδόσεις που θα ανακοινωθούν. Η αγορά θα έχει στραμμένο το βλέμμα της στα κέρδη της Εθνικής που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 26 Μαίου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε