Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αντίθετος ο Τρισέ με τις αποφάσεις Μέρκελ και Σαρκοζί

Ο κ. Τρισέ με αυτή την παρέμβαση του στρέφεται καθαρά εναντίον Μέρκελ και Σαρκοζί, οι οποίοι ήταν και οι κύριοι υποστηρικτές του σχεδίου αυτού.

Μία ημέρα μετά τη συμφωνία των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ φαίνεται αντίθετος με τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης για τα κράτη μέλη που έχουν προβλήματα δανεισμού, καθώς όπως επισημαίνει πως κάτι τέτοιο ίσως να προκαλέσει αλυσιδωτή αύξηση του κόστους δανεισμού.

Ο κ. Τρισέ με αυτή την παρέμβαση του στρέφεται καθαρά εναντίον Μέρκελ και Σαρκοζί, οι οποίοι ήταν και οι κύριοι υποστηρικτές του σχεδίου αυτού. Μάλιστα, ο κ. Τρισέ προχωράει ένα βήμα περισσότερο και τάσσεται κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο της συμμετοχής και του ιδιωτικού τομέα στον μηχανισμό διάσωσης, λέγοντας πως θα αποσταθεροποιηθεί η αγορά ομολόγων.

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση τόσο του γάλλου προέδρου όσο και της γερμανίδας καγκελαρίου, με τον πρώτο να κατηγορεί ευθέως τον κ. Τρισέ ότι “δεν αντιλαμβάνεται τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αρχηγοί των κρατών”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Μέρκελ η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τρισέ “φροντίζει να φέρει ηρεμία στις αγορές, αλλά εμείς φροντίζουμε ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε το θεμιτό αίτημα των πολιτών μας να μην επωμίζονται το κόστος”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε