Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

“Απάτες με την Ελληνική έξοδο” – Δεν θα είναι “εύκολη υπόθεση”

“Απάτες με την Ελληνική έξοδο” – Δεν θα είναι “εύκολη υπόθεση”

Σε έκθεσή τους αναλυτές της Goldman Sachs μιλούν για απάτες και αυταπάτες εκείνων που ευαγγελίζονται εντός και εκτός Ελλάδας την έξοδο της χώρας από το ευρώ ως μια επιλογή που μπορεί να δώσει εύκολες λύσεις για όλους

Σύμφωνα με την “Ημερισία” σε έκθεση με τίτλο «Απάτες με την Ελληνική Έξοδο: Η εισαγωγή του νέου νομίσματος δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για την Ελλάδα» οι αναλυτές της Goldman Sachs, Θεμιστοκλής Φιωτάκης και Huw Pill αναφέρουν πως πρόκειται για ένα θέμα με ορίζοντα “μηνών και όχι εβδομάδων” και τονίζουν ότι παραγνωρίζονται ορισμένες σημαντικές πραγματικότητες ως προς τις κακουχίες που συνεπάγεται η Grexit όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.

Προβλέπουν ότι η νέα δραχμή θα στερείται αξιοπιστίας ακόμη και από τους ίδιους τους Έλληνες και πως θα είναι πολύ δύσκολο για την χώρα να εγγυηθεί την αξιοπιστία του νέου νομίσματος. Επίσης, η Goldman Sachs τονίζει ότι και οι ξένοι εμπορικοί εταίροι πιθανότατα δεν θα εμπιστευθούν ένα μέσο συναλλαγών που εκδίδεται από μία κυβέρνηση η οποία στο παρελθόν δεν έχει δείξει προθυμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Για να αποκτήσει αξιοπιστία το νέο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας, θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει αυστηρά μέτρα λιτότητας και “σφιχτή” νομισματική πολιτική. Ως εκ τούτου, η Goldman Sachs θεωρεί ότι οι αρμόδιοι άσκησης πολιτικής στην Ελλάδα, όταν αξιολογήσουν τους κινδύνους και τα οφέλη, δεν πρόκειται να διαλέξουν τον δρόμο της εξόδου από το ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε