Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Απειλή ΔΝΤ: Λύση τη Δευτέρα ή κούρεμα

Απειλή ΔΝΤ: Λύση τη Δευτέρα ή κούρεμα

Τέλος στα ευρωπαϊκά τερτίπια είναι σύμφωνα με πληροφορίες έτοιμο να βάλει το ΔΝΤ που ουσιαστικά έδωσε περιθώριο μερικών ημερών για τη λήψη απόφασης που θα οδηγεί σε πραγματικά βιώσιμα επίπεδα το χρέος της Ελλάδας.

Επί της ουσίας από τα 18 μέτρα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του eurogroup το πραγματικό πρόβλημα προέκυψε σε δύο. Στη χρονική διάρκεια κάλυψης της Ελλάδας και τη μείωση των επιτοκίων.

Οι ευρωπαίοι εμμένουν στο 2014, ενώ το ΔΝΤ επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί οικονομικά μέχρι το 2016. Επίσης φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο άξονας Γερμανίας, Ολλανδίας και Φιλανδίας αντιδρά σε μεγάλη μείωση των επιτοκίων των δανείων που έχει λάβει από τους εταίρους η Ελλάδα.

Κάπου εδώ ευρωζώνη και ΔΝΤ τα “έσπασαν” για ακόμη μια φορά.

Ουσιαστικά από μέρους του ΔΝΤ φάνηκε ξεκάθαρα ότι η λύση πρέπει να έρθει άμεσα. Ήταν ξεκάθαρο πως ζητήθηκε λύση τη Δευτέρα. Σε διαφορετική περίπτωση λένε πηγές απ’ την άλλη πλευρά του Ατλαντικού του ΔΝΤ θα επαναφέρει το ζήτημα του κουρέματος των ομολόγων του επίσημου τομέα, ΕΚΤ και κρατών δηλαδή.

Τρίτη λύση δεν υπάρχει. Το ΔΝΤ εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιεί ότι χωρίς βιώσιμη λύση δεν μπορεί να συνεχίσει τη στήριξη του πακέτου για την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:
Μα δεν τελειώσαμε! Ολονύχτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες για την Ελλάδα, χωρίς συμφωνία – Νέα συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα

Οι εταίροι αθέτησαν τη συμφωνία τι θα κάνει η Ελλάδα;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε