Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Απίστευτη κομπίνα! Προμηθευτής νοσοκομείων αγόραζε από τον εαυτό του υλικά και τα υπερτιμολογούσε κατά 10 εκατ. ευρώ!

– Πιάστηκε από τη νέα ομάδα των ελεγκτών του ΣΔΟΕ με τα laptop
– Είχε άλλη εταιρεία στην Κύπρο και άλλη στην Ελλάδα και πωλούσε ακριβά στον εαυτό του!
– Και νέοι ελεγκτές “στο παιχνίδι” οι οποίοι θα επικοινωνούν και με ασύρματους

Μέσω του νέου συστήματος “ELENXIS” πιάστηκε στα πράσα από ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε., έλληνας επιχειρηματίας ο οποίος είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο εξαπάτησης δημοσιων νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων. Η καλοστημένη κομπίνα υπερτιμολογήσεων του απέφερε το ποσόν των 10.000.000 ευρώ!

Η επιχείρηση, δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας ως εισαγωγέας έμπορος προμηθευτής ιατρικών ειδών και μηχανημάτων (υλικών που χρησιμοποιούνται σε καρδιολογικές επεμβάσεις) κατά κύριο λόγο σε Δημόσια Νοσοκομεία.

Οι ελεγκτές βρέθηκαν μπροστά σε μεγάλης έκτασης υπερτιμολόγηση, η οποία μεθοδεύθηκε με τριγωνικές συναλλαγές στις οποίες συμμετείχαν ιταλική –κυπριακή- ελληνική επιχείρηση.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι οτι: ο ιδιοκτήτης της ελληνικής επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της Κυπριακής εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό την υπερτιμολόγηση εμπορευμάτων.
Στην συνέχεια η ελληνική επιχείρηση τα πωλεί σε Δημόσια Νοσοκομεία με υπέρογκα ποσοστά κέρδους.
Μετά, μέσω της Κυπριακής το προϊόν της υπερτιμολόγησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη της ελληνικής επιχείρησης μέσω εμβασμάτων προς άλλη την επιχείρηση συμφερόντων του η οποία έχει έδρα στις Σεϋχέλλες!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε