Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Από 1η Ιουλίου αποδείξεις από περίπτερα και καντίνες

Από 1η Ιουλίου αποδείξεις από περίπτερα και καντίνες

Από 1η Οκτωβρίου οι ταμειακές θα μπουν και στις λαϊκές αγορές.

Από 1η Ιουλίου θα κόβουν αποδείξεις λιανικής οι περιπτεριούχοι και όσοι έχουν κινητές καντίνες, αλλά και όσοι πωλούν εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ενώ από 1η Οκτωβρίου θα εκδίδουν αποδείξεις και οι πωλητές λαϊκών αγορών και οι πλανόδιοι. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου από 1η Ιουλίου θα εκδίδουν αποδείξεις: 

-Οι εκμεταλλευτές περιπτέρου που θα κόβουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ή πώλησης λιανικών αγαθών από ταμειαχή μηχανή.
– Αποδείξεις θα κόβονται για εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες σταθερής τηλεφωνίας και ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας. Για συνδρομές περιοδικών και εφημερίδων θα εκδίδεται διπλότυπη αθεώρητη απόδειξη είσπραξης τους.
– Οι εκμεταλλευτές κινητής καντίνας ανεξάρτητα από την κατηγορία βιβλίων που τηρεί, θα εκδίδει αποδείξεις λιανικης πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.
– Από 1η Οκτωβρίου εντάσσονται στην ίδια κατηγορία οι πωλητές οπωρολαχανικών, νωπών αλιευμάτων και λοιπών αγροτικών προϊόντων που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στις λαϊκές αγορές ή πλανοδίως, καθώς και ο αγρότης που πουλάει τα προϊόντα δικής του παραγωγής στις λαϊκές αγορές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε