Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Από Δευτέρα στην Αθήνα τρόικα, Χαν και Ράιχενμπαχ

Από Δευτέρα στην Αθήνα τρόικα, Χαν και Ράιχενμπαχ

Όλοι μαζί οι εκπρόσωποι των διεθνών θεσμών που ασχολούνται με την ελληνική υπόθεση θα συμπέσουν την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα

Από την Κυριακή αναμένονται οι επικεφαλής της τρόικας, Πόουλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, ο Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ  Γιοχάνες Χαν και ο επικεφαλής της “Ομάδας Δράσης” Χορστ Ράιχενμπαχ.

Η τεχνική ομάδα της τρόικας και οι αρχηγοί της αποστολής θα παραμείνουν στην Αθήνα για όλη την επόμενη εβδομάδα. Σκοπός αυτής της “διερευνητικής αποστολής” είναι η εξέταση προόδου στην εφαρμογή του προγράμματος και η “πρώτη ανταλλαγή απόψεων για θέματα που σχετίζονται με ένα πιθανό δεύτερο πρόγραμμα”.

Λαμβάνοντας υπόψιν τον εκτροχιασμό που φέρνει η υστέρηση των εσόδων και τις προβλέψεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών για έλλειμμα άνω του 9,5% του ΑΕΠ εφέτος, το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα υπάρξουν πιέσεις για νέα μέτρα κάτι.

Γιοχάνες Χαν

Ο Επίτροπος Χαν θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με τους περισσότερους υπουργούς κυβέρνησης με θέμα την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ. Σε κάποιες συναντήσεις θα συνοδεύεται από τον κ. Ράιχενμπαχ.

Χορστ Ράιχενμπαχ

Σκοπός της επίσκεψης του επιτρόπου είναι η ενημέρωση και η αξιολόγηση των ενεργειών της ελληνικής πλευράς στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη επίσκεψή του τον Σεπτέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσαν οι διεθνείς οίκοι στην καρδιά της ευρωζώνης

Τελειώνει η Ευρώπη που ξέραμε – Μέρκελ και Σαρκοζί τα αλλάζουν όλα – Ποιές είναι οι επιπτώσεις για την Ελλάδα

Πέφτει η Ασία μετά το “χτύπημα” της S&P

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε