Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Από Σεπτέμβρη θα «τρέξει» ο αναπτυξιακός νόμος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέσα στον Αύγουστο θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των 143 προτάσεων που υπεβλήθησαν στον πρώτο κύκλο εκδήλωσης ενδιαφέροντος του νέου επενδυτικού νόμου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνος Μωραϊτης, σημειώνοντας ότι η αξιολόγηση γίνεται χωρίς καμία διεπαφή των υπηρεσιών του υπουργείου με τον επενδυτή.

Η αξιολόγηση γίνεται από δύο πρόσωπα (έναν δημόσιο υπάλληλο έναν ιδιώτη), κανείς από τους οποίους δεν ανήκει στην ίδια περιφέρεια με αυτήν στην οποία προτείνεται να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο.

Σε περίπτωση που η βαθμολογία των δύο αξιολογητών αποκλίνει άνω του 10%, τότε το σύστημα αυτομάτως αναθέτει την πρόταση σε τυχαίο τρίτο αξιολογητή, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος σφάλματος στη διαδικασία.

Επίσης, για πρώτη φορά ο επενδυτής γνωρίζει από τη στιγμή της ηλεκτρονικής υποβολής εάν ο φάκελος του είναι πλήρης ή πρέπει να προσκομίσει συγκεκριμένα δικαιολογητικά στο διάστημα που προβλέπει ο νόμος.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης, το σύστημα κατατάσσει αυτόματα όλες τις προτάσεις βάσει της βαθμολογίας τους και εγκρίνονται προς υπαγωγή όσες έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία μεγαλύτερη του 70 και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Οι 143 επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί έχουν συνολικό προϋπολογισμό 726 εκατ. ευρώ και, εφόσον εγκριθούν και υλοποιηθούν, προβλέπεται να δημιουργήσουν 812 νέες θέσεις εργασίας.

Ο επόμενος κύκλος υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου θα γίνει τον Οκτώβριο.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε