Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Από το Βοήθα Παναγιά στο Δόξα Σοι ο Θεός στο Χρηματιστήριο

ΦΩΤΟ  EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ανακοίνωση της S&P ότι δεν θα υποβαθμίσει την Ελλάδα ανέστρεψε το αρνητικό κλίμα.

Ενω οι πωλητές είχαν πάρει το πάνω χέρι στο Χρηματιστήριο και ρευστοποιούσαν με μανία τίτλους τραπεζών ( ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε έως και 2,20% κάτω από τις 2.100 μονάδες) η ανακοίνωση της Standard & Poor΄s ότι τερματίζει την παρακολούθηση της Ελλάδας για πιθανή υποβάθμιση ανέστρεψε το κλίμα.
 
Η Ελλάδα, υποστηρίζει ο διεθνής οίκος ότι ίσως χρειαστεί επιπλέον μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια και διατηρεί αρνητικές τις προοπτικές αλλά θεωρεί ότι η κυβέρνηση μπορεί να διατηρήσει τη δυναμική των μεταρρυθμίσεων μεσοπρόθεσμα. Η αξιολόγηση παραμένει ΒΒΒ+.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε κλείσιμο short θέσεων, βγήκαν αγορές στις τράπεζες και μάλιστα ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με κέρδη 0,63%. Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να περιορίσει τις αρχικές απώλειες και να διαμορφωθεί στις 2.112,67 μονάδες υποχωρώντας τελικά κατά 0,50%.

Οπως υποστηρίζουν οι αναλυτές η «παρέμβαση» της S&P ήταν μια ανάσα για την αγορά αλλά το κλίμα παραμένει βαρύ, ύστερα και από τα σενάρια για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τα αποτελέσματα της Εθνικής την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να δώσουν τάση στην αγορά. Από τις 308 μετοχές που διακινήθηκαν, 49 έκλεισαν με κέρδη, 126 υποχώρησαν και 133 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο τζίρος ανήλθε στα 143 εκατ. ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε