Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποφασισμένος για έλλειμμα κάτω από 3% μέχρι το 2012

Γ. Παπακωνσταντίνου ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Γ. Παπακωνσταντίνου ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέχρι το τέλος του 2012 ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε για έλλειμμα κάτω από το 3%.

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα της χώρας του κάτω από το 3% μέχρι το τέλος του 2012, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα “Handelsblatt” που δημοσιεύεται αύριο Τετάρτη. 

“Μέχρι το τέλος του 2012, το δημόσιο έλλειμμα θα πάει κάτω από το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος”, δηλώνει ο Παπακωνσταντίνου, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι το έλλειμμα στην Ελλάδα είχε φθάσει στο 12,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το 2009. 

“Δεν υπάρχει πτώμα στην ντουλάπα. Τα ξανα-υπολογίσαμε όλα για μια ακόμη φορά λαμβάνοντας υπόψη τα χρέη των νοσοκομείων, τις υψηλές δαπάνες και τη μείωση των εσόδων το προηγούμενο έτος. Είναι μια σταθερή βάση για τη μείωση του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια”, προσθέτει. 

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα ένα πρόγραμμα σταθερότητας, κυρίως μια “ποσοτικοποίηση” αυτών των μέτρων για το 2010 και “μια προδιαγραφή” αυτών των μεσοπρόθεσμων σχεδίων μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου. 

Ένα τεράστιο έργο περιμένει την Ελλάδα: “Θα πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το φορολογικό σύστημα, το οποίο ενθαρρύνει την φοροδιαφυγή. Πρέπει να εξυγιάνουμε το συνταξιοδοτικό μας σύστημα, που δεν είναι βιώσιμο υπό την παρούσα μορφή του”, σημείωσε ο υπουργός. 

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να “αποδείξει τη σοβαρότητά της” στην ΕΕ, στις αγορές και στους ίδιους τους πολίτες της”, τονίζει τέλος ο υπουργός.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε