Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Αποκάλυψη – Μάταια περιμένουμε τους Γερμανούς επενδυτές! ”Πως να ρίξουμε χρήματα σε μία χώρα υπό χρεοκοπία”

– Τι αποκαλύπτει κορυφαίος Γερμανός επιχειρηματίας που ήρθε στην Αθήνα με τον υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ
– Για να κάνουν τους λογαριασμούς τους θέλουν πρώτα να ξέρουν αν χρεοκοπούμε, αν θα μας διασώσουν ή θα γυρίσουμε στη δραχμή
– ”Είστε απαρχαιωμένοι, με ”καθυστερημένη” δικαιοσύνη, κλειστά επαγγέλματα, γραφειοκρατία ενώ βασιλεύουν αδιαφάνεια και δωροδοκίες

Όλη η ”γυμνή” αλήθεια για την ελληνική οικονομία και κοινωνία παρουσιάζεται από έναν κορυφαίο γερμανό επιχειρηματία, που μιλάει τη γλώσσα της αγοράς.

Πρόκειται για τον Κλάους-Γιόζεφ Λουτς, πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας-κολοσσού BayWa, που δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής υπηρεσιών, χρηματοδοτήσεων και εμπορίου γεωργικών και οικοδομικών υλικών και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο άνθρωπος αυτός ήρθε μαζί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας στην Αθήνα, και αφού είδε, απήλθε και εξηγεί στη DeutscheWelle, γιατί, σε ελεύθερη μετάφραση, δεν πρέπει να περιμένουμε ούτε ένα ευρώ.

– Πως να επενδύσουμε όταν δεν ξέρουμε αν και ποιά Ελλάδα θα υπάρχει εξαιτίς της κρίσης
– Η γερμανική νομοθεσία ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ επενδύσεις με μεγάλο ρίσκο για τους μετόχους
– Το ξανασυζητάμε όταν αλλάξετε εσείς νοοτροπία και όταν δοθεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση για τη χώρα μας

Σε κάθε του πρόταση ο Κλάους-Γιόζεφ Λουτς τονίζει τη βραδυπορία της ελληνικής δικαιοσύνης, και την ανάγκη απελευθέρωσης της οικονομίας από τα κλειστά επαγγέλματα, από τη διαφθορά με τα περιβόητα φακελλάκια και από τη γραφειοκρατία.

Για αυτό και η συνέντευξη του κλείνει με τον χειρότερο δυνατό για εμάς επίλογο: ”θα πρέπει με λύπη να σας πω, ότι στην παρούσα φάση είναι αδύνατον να προχωρήσουμε σε επενδύσεις”.

Τελεία και παύλα.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε