Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποκλειστικό NewsIt : Ταμειακή σε όλους μετά την κατακραυγή

Αποκλειστικό NewsIt : Ταμειακή σε όλους μετά την κατακραυγή

Μετά την κατακραυγή για τις “χρυσές” φοροεξαιρέσεις σε διάφορους επαγγελματίες και την έντονη κριτική του NewsIt η κυβέρνηση παίρνει πίσω τα μέτρα και βάζει πλέον ταμειακές παντού. Έκτακτη σύσκεψη αυτή την ώρα υπό τον αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο για το θέμα αυτό, προκειμένου να προλάβουν τις αντιδράσεις στην αυριανή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών και Οικονομίας.

Πίσω ολοταχώς έκανε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt σχετικά με τις εξαιρέσεις από τις ταμειακές μηχανές σε επαγγελματίες, οι οποίοι θεωρούνται οι συνήθεις ύποπτοι για φοροδιαφυγή. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση υπήρχε η ρύθμιση πως περίπου 250.000 επαγγελματίες θα άρχιζαν από το 01/01/2011 να έχουν ταμειακή μηχανή και κατά συνέπεια να κρατούν λογιστικά βιβλία, ρίχνοντας έτσι το βάρος της κρίσης για άλλη μία φορά στους μισθωτούς και συνταξιούχους. 

Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες θα συνέχιζαν για όλο το 2010 να φορολογούνται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και όχι με βάση το πραγματικό εισόδημα που έχουν. Από τα φορολογικά βάρη δηλαδή η κυβέρνηση εξαιρούσε τις εξής κατηγορίες επαγγελματιών: Ταξί, τα Φορτηγά Δημόσιας Χρήσης, τα Λεωφορεία ΚΤΕΛ, τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, τα Κάμπινγκ, οι Μηχανικοί και Αρχιτέκτονες, οι Λιανοπωλητές, τα Πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, τα Βενζινάδικα και τα Περίπτερα.

Η κατακραυγή και η αδικία ήταν εμφανής και για το λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτει το NewsIt, η κυβέρνηση άλλαξε τα σχέδιά της και οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες θα βάλουν και εκείνοι ταμειακή μηχανή από το 2010 και όχι από την 01/01/2011. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επιτηδευτίες αυτοί θα φορολογηθούν για το πρώτο εξάμηνο του 2010 με βάση το τεκμαρτό εισόδημά τους, ενώ αποό το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου θα τοποθετηθούν ταμειακές μηχανές και θα εισαχθεί ο λογιστικός προσδιορισμός βάσει βιβλίων εσόδων-εξόδων και αποδείξεων πώλησης ή παροχής υπηρεσιών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Το NewsIt από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει την αδικία στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

“Χαρίζουν” φόρο 8.000 ευρώ σε κάθε ιδιοκτήτη ταξί.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε