Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Απολύσεις στην Barclays

Ο τομέας επενδύσεων της τράπεζας Barclays εξετάζει σχέδια να απολύσει 400 εργαζομένους σε αυτόν διεθνώς, δήλωσε

πηγή προσκείμενη στην τράπεζα.

    Η Barclays Capital έχει αρχίσει μια διαδικασία επανεξέτασης των διαδικασιών της, η οποία “θα έχει αποτέλεσμα την απώλεια ορισμένων θέσεων εργασίας”, σε τομείς όπως η πληροφορική, επιβεβαίωσε στέλεχος της Βρετανικής τράπεζας χθες Τετάρτη.

    “Συνεχίζουμε να κάνουμε επιλεκτικές προσλήψεις στους τομείς εκείνους που σημειώνουν αύξηση εσόδων”, πρόσθεσε.

    Την περασμένη εβδομάδα η Μπάρκλεϊς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το πρώτο εξάμηνο του 2010 αυξήθηκαν κατά σχεδόν εν τρίτο χάρη στην σημαντική μείωση των “τοξικών” χρεών, εν μέσω ενός κλίματος “ελπίδας” για ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα, ο οποίος υπέστη πλήγματα στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

    Η Μπάρκλεϊς Κάπιταλ ανακοίνωσε επίσης καλά αποτελέσματα το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, αλλά τα έσοδα από τις συναλλαγές μειώθηκαν κατά 15% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο.

    Η τράπεζα έχει αξιοσημείωτη παρουσία στις ΗΠΑ, μετά την εξαγορά των δραστηριοτήτων της Lehman Brothers, η οποία χρεοκόπησε στα τέλη του 2008.

    Η Μπάρκλεϊς αντιμετώπισε την οικονομική κρίση χωρίς να δεχθεί κρατική βοήθεια, αντίθετα με πολλές ανταγωνίστριές της, καθώς δέχθηκε επενδύσεις σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων λιρών, κυρίως από το Άμπου Ντάμπι και το Κατάρ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε