Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποσύρει το ενδιαφέρον της για ΤΤ και Αγροτική η Τράπεζα Πειραιώς!

– Ολο το παρασκήνιο της απόφασης του Ομίλου Πειραιώς
– Τα επόμενα βήματα
– Τι θα κάνει η κυβέρνηση

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταύρος Λεκάκος, CEO της Τράπεζας Πειραιώς, «δυόμιση μήνες μετά, η Τράπεζα Πειραιώς απέσυρε το ενδιαφέρον της διαπιστώνοντας ότι οι σχετικές αποφάσεις δεν είναι του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος.» 

Εκτιμάται οτι η απόσυρση του ενδιαφέροντος προέκυψε μετά την επιμήκυνση του χρόνου των εκθέσεων αποτίμησης από τους συμβούλους του Δημοσίου.
Το πόρισμα λένε οι πληροφορίες δεν αναμένεται πριν απο τις εκλογές και γι’ αυτό η τράπεζα δεν μπορεί να κρατάει σε εκκρεμότητα την στρατηγική της για μεγάλο διάστημα.

Ο Ομιλος Πειραιώς σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να βλέπει θετικά το ενδεχόμενο συνεργασιών για την επέκτασή της και έχουν ήδη υπαρξει επαφές με άλλους ομίλους στην Ελλάδα το τελευταίο 10ημερο.

Σε πολιτικό επίπεδο εκτιμάται οτι η κίνηση αυτή θα διευκολύνει την κυβέρνηση για την δημιουργία μιάς τράπεζας, με δημόσιο χαρακτήρα που όμως δεν είναι σαφές αν θα περιλαμβάνει και το ΤΤ.

‘Ετσι, αν δεν μπεί στο καινούριο ισχυρό σχήμα το ΤΤ θα παραμείνει αυτόνομο υπό τον έλεγχο του κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε πρόταση για τη συνδυασμένη εξαγορά του 77,35% της ΑΤΕbank και του 33,04% του ΤΤ που κατέχει το ελληνικό δημόσιο. Το τίμημα της εξαγοράς και για τις δυο συμμετοχές ανερχόταν στα 701 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Η Ελλάδα θα βρεθεί με έναν ισχυρό κρατικό τραπεζικό όμιλο και δύο ή τρεις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, μετά τις αναμενόμενες συγχωνεύσεις, δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Reuters Insider.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών θα πρέπει να βελτιωθεί, καθώς η Ελλάδα εξέρχεται από την κρίση και οι αγορές κεφαλαίου ανοίγουν εκ νέου για τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Η κίνηση της Πειραιώς για ΑΤΕ και ΤΤ άνοιξε το χορό των συγχωνεύσεων

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε