Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποτελέσματα εξαμήνου για Frigoglass

Αποτελέσματα εξαμήνου για Frigoglass

  Αύξηση 30% παρουσίασαν οι ενοποιημένες πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2010 ανερχόμενες σε 236 εκατ. ευρώ, με

αύξηση 36,6% του Κλάδου Επαγγελματικής Ψύξη προερχόμενη από την Ασία/ Ωκεανία και την Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο τομέας της υαλουργίας σημείωσε ανάκαμψη των πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο που οδήγησε σε αύξηση 2,7% σε ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

    Το καθαρό κέρδος αυξήθηκε κατά 136,9% στα 14,8 εκατ. ευρώ το εξάμηνο του 2010 επωφελούμενο από την μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 12,3% και την μείωση των δικαιωμάτων μειοψηφίας κατά 16,7%. Ο φορολογικός συντελεστής ανήλθε σε 26,9%.

    Το μεικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 43% το πρώτο εξάμηνο του έτους ανερχόμενο σε 56,2 εκατ. ευρώ ενώ το συνολικό κόστος πωληθέντων προς τις πωλήσεις αυξήθηκε κατά 210 μονάδες βάσης σε 23,8%. Αυτό αντικατοπτρίζει την θετική λειτουργική μόχλευση ως αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων του κλάδου επαγγελματικής ψύξης και την αποτελεσματική διαχείριση των στοιχείων του κόστους αφού το περιθώριο του κόστους πωληθέντων προς τις πωλήσεις μειώθηκε στο 76,2% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

    Το Λειτουργικό Κέρδος (EBIT) αυξήθηκε κατά 65% κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ανερχόμενο σε 29,8 εκατ. ευρώ, λόγω της αύξησης των πωλήσεων και της βελτιωμένης αποδοτικότητας στην κοστολογική δομή της εταιρίας. Επιπλέον, τα λειτουργικά έξοδα ως ποσοστό επί των πωλήσεων βελτιώθηκαν στο 11,6% (κατά 140 μονάδες βάσης) παρά της αύξηση στα έξοδα Έρευνας και Ανάπτυξης κατά 36%, υπογραμμίζοντας την δέσμευση της εταιρίας να επενδύει σε πλατφόρμες μελλοντικής οργανικής ανάπτυξης. Το περιθώριο του λειτουργικού κέρδους αυξήθηκε κατά 270 μονάδες βάσης σε 12,6%. Πέρυσι είχαμε 1,65 εκατ. ευρώ όφελος το πρώτο εξάμηνο από την μείωση της πρόβλεψης σχετικά με την απομείωση της αξίας των μηχανημάτων στην Πολωνία και την Σκανδιναβία.

  

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε