Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αρχιμάγειρας” του γερμανικού χρέους ο Σόιμπλε

Θαυμάστε νοοτροπία.Από τη μία απαιτεί από όλη την Ευρώπη να ”τραβήξει” φρένο χρέους, και από την άλλη σχεδιάζει πως θα ”λύσει” το φρένο χρέους που συνταγματικά προβλέπεται στη χώρα του.

Η “Bild” αποκαλύπτει πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεξεργάζεται σχέδιο παράκαμψης του αυτόματου Γερμανικού “φρένου χρέους”, που προβλέπει ότι από το 2016 η κυβέρνηση της Γερμανίας θα μπορεί να επιβαρύνει το χρέος της χώρας μόνο κατά 10 δισεκατομμύρια τον χρόνο.

Μάλιστα πάλι στην Ελλάδα, όπως για όλα τα στραβά, αποδίδουν την αιτία του συνταγματικού πραξικοπήματος Σόιμπλε.Γιατί ως δικαιολογία ψελλίζουν-διαρρέουν πως το κάνουν για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως θα ήταν, σημειώνει η “Bild”, ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδός της από την Ευρωζώνη.
Μήπως δηλαδή σκοπεύουν να μας κρατήσουν όμηρους με τις χειροπέδες της χρεοκοπίας εως το 2016 τουλάχιστον;

Επισήμως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σχολιάσει την αποκάλυψη της “Bild”, ωστόσο η πρώτη αντίδραση ήλθε ήδη από τον βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Νόρμπερτ Μπράκμαν, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ότι “με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργούσαμε κι άλλο χρέος και μια νέα φούσκα, κάτι που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί μοιραίο – αυτό δεν μπορεί να συμβεί”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε