Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα για νέες μειώσεις μισθών

Νέο ”ψαλίδι” στους μισθούς και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα ζητάει η τρόικα που απαιτεί επικράτηση των επιχειρησιακών συμβάσεων και ελεύθερες μειώσεις μισθών, δίχως κανένα εμπόδιο και όριο.
 

Μέχρι πριν λίγες ημέρες η ”ενόχληση” της τρόικας απέναντι στην κυβέρνηση για τρικλοποδιές στις αγαπημένες τους ”επιχειρησιακές” συμβάσεις έφτανε στο επίπεδο των διαρροών, που είχαν ως τίτλο ”Η Αθήνα σέρνει τα πόδια της”.
 
Φαίνεται όμως πως η ”γκρίνια” έγινε δυσπιστία, αφού σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι της τρόικας επικοινώνησαν με τη ΝΕΟΓΑΛ, στη Δράμα ζητώντας να μάθουν, για ποιό λόγο δεν ”περπάτησε” η αρχική επιχειρησιακή σύμβαση που προέβλεπε μειώσεις μισθών και μάλιστα ρωτάνε αν υπήρξε παρασκηνιακή κυβερνητική μεθόδευση.
 
Όλα αυτά γίνονται γιατί η τρόικα στην πραγματικότητα θέλει αλλαγή στο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις και επικράτηση ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ των επιχειρησιακών συμβάσεων.
Θέλουν-απαιτούν ελαστικότερη νομοθεσία που στον ιδιωτικό τομέα μεταφράζεται σε ελεύθερες μειώσεις μισθών, τους οποίους κατά μέσο όρο θα ήθελαν να τους δουν ”κουρεμένους” εως και 20-25%.
 
Την ίδια ώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε από ιδιωτικές εταιρίες ετοιμάσουν μελέτη στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου ενιαίου μισθολογίου σε ολόκληρο το Δημόσιο, δηλαδή σε υπουργεία, ΟΤΑ, ΔΕΚΟ και ΝΠΔΔ καθώς από το νέο μισθολόγιο περιμένουν επιπλέον εξοικονόμηση μισθολογικών δαπανών, έως και 1 δισ. ευρώ.
 
Στη μελέτη εκτός από τους μισθούς θα καταγραφούν τα επιδόματα, οι υπερωρίες, τα έξοδα μετακίνησης και άλλες πρόσθετες αμοιβές όπως και η συχνότητα της προβλεπόμενης χορήγησης των πρόσθετων παροχών.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε