Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ασύμβατες έννοιες οι λέξεις Ελλάδα και ανταγωνιστικότητα

Ασύμβατες έννοιες οι λέξεις Ελλάδα και ανταγωνιστικότητα
Διαπίστωση-χαστούκι για την κυβέρνηση από την Παγκόσμια Τράπεζα για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.
 

Από τη μία πλευρά είναι τα λόγια των κυβερνώντων,οι υποσχέσεις-φωτοβολίδες περί διευκόλυνσης των επενδύσεων,περί απλοποίησης της διαδικασίας ίδρυσης επιχειρήσεων και άλλα χαριτωμένα περί ανέμων και υδάτων.
Από την άλλη είναι η σκληρή πραγματικότητα των μετρήσεων που δείχνουν ότι σε ένα μόλις χρόνο,χρόνο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,η χώρα μας γλιστράει προς τα κάτω,με ευκολία σκιέρ,στις συνθήκες για την επιχειρηματική δραστηριότητα.
 
12 μήνες πριν βρισκόμασταν στην 97 θέση μεταξύ 183 χωρών και τώρα ”καμαρώνουμε” από την 109 θέση,υποχωρώντας δηλαδή κατά 12 θέσεις.
 
Μάλιστα βρισκόμαστε με υπερηφάνεια στην τελευταία θέση στην Ευρώπη και παγκοσμίως κάτω από χώρες όπως η Αιθιοπία,η Παπούα Νέα Γουινέα και το Μπαγκλαντές.
 
Και όμως όλοι γοητευτήκαμε τόσο από τα ταξίδια του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών για την προσέλκυση επενδυτών όσο και από τα βαρύγδουπα fast track και τις δηλώσεις της κυρίας Κατσέλη περί απλοποίησης στην ίδρυση επιχειρήσεων.Η υπουργός λοιπόν ”προχώρησε” σε έναν νόμο που όμως ακόμα είναι ανενεργός,την ώρα που τον εφάρμοσαν οικονομικά μεγαθήρια όπως το Αφγανιστάν,το Περού και η Ρουάντα.
 
Μετά από όλα αυτά η Παγκόσμια τράπεζα σκέφτεται να αλλάξει την ονομασία της κατάταξης από ”Doing Business 2011” στο αντιπροσωπευτικότερο για εμάς ”Live your myth in Greece”.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε