Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

«Αθωράκιστη» η αμερικανική οικονομία λέει ο Λευκός Οίκος

ΦΩΤΟ REUTERS

Φόβοι για νέα επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, δέσμευση Ομπάμα ότι θα κάνει τα πάντα για να επισπεύσει την ανάπτυξη.

Ο αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι είναι μακρύς ο δρόμος προς την οικονομική ανάκαμψη και δεσμεύθηκε να κάνει τα πάντα για να συμβεί αυτό. Σε τελετή για την υπογραφή νομοσχεδίου που αποσκοπεί στην ενίσχυση της αμερικανικής παραγωγής, ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι η χώρα συνηθίζει να εισάγει προϊόντα και δεν εξάγει όπως θα έπρεπε.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος εκτίμησε πως οι ΗΠΑ δεν είναι θωρακισμένες από την οποιαδήποτε οικονομική επιβράδυνση που ξεκινά από άλλα μέρη του κόσμου, έπειτα από την ανακοίνωση χαμηλότερων οικονομικών αποτελεσμάτων από την Κίνα.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ρόμπερτ Γκιμπς έκανε δηλώσεις μετά την πτώση που καταγράφηκε στις παγκόσμιες αγορές μετά την δημοσίευση των χειρότερων από τα προβλεπόμενα στοιχείων της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, που αναβίωσαν τους φόβους για νέα επιβράδυνση των διεθνών οικονομιών και φυσικά αυτής των ΗΠΑ.

«Φυσικά παρατηρούμε στενά το τι συμβαίνει σε όλον τον κόσμο», είπε και επανέλαβε την άποψη της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα πως η επιβράδυνση της αμερικανικής ανάπτυξης για το δεύτερο τέταρτο του έτους, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, οφείλεται εν μέρει στην αποδημία της πιστωτικής κρίσης στην Ευρώπη ένθεν του Ατλαντικού.

«Δεν χωρά αμφιβολία πως τον Απρίλιο τα γεγονότα στην Ευρώπη άρχισαν να παίζουν ρόλο για το πώς στέκουμε και εμείς τώρα οικονομικά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν η Κίνα ενδέχεται να μετατραπεί πλέον σε πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία, ο Γκίμπς τόνισε πως «ζώντας σε μία απέραντη παγκοσμιοποιημένη οικονομία, όπως είναι οι οικονομίες και η δική μας, σημαίνει πως δεν είμαστε θωρακισμένοι από τις επιβραδύνσεις που μπορεί να ξεκινήσουν σε άλλα μέρη του κόσμου».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε