Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Attica Bank: Η ανάπτυξη και η καινοτομία θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία

Attica Bank: Η ανάπτυξη και η καινοτομία θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία

Οι λέξεις ανάπτυξη, καινοτομία, επιχειρηματικότητα ακούστηκαν αρκετές φορές στην εκδήλωση με τον ομώνυμο τίτλο από την Attica Bank, στην ΔΕΘ.

Κοινό σημείο όλων των ομιλιών ήταν η ανάγκη εκπόνησης και συνεπούς υλοποίησης ενός συγκροτημένου, στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη που θα προωθεί την επένδυση στη γνώση, την έρευνα την καινοτομία και στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Κοινή και η διαπίστωση για το ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην προσπάθεια αυτή: Αρωγός στην εθνική προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας, το χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω των κατάλληλων επιλογών και των κατάλληλων χρηματοοικονομικών εργαλείων μπορεί να δώσει αποτελεσματικές λύσεις.

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Attica Bank κ. Ιωάννης Γαμβρίλης: “ Ζητούμενο είναι μια νέα στρατηγική, ένα νέο όραμα για μια οικονομία εξωστρεφή, ανταγωνιστική, ανοιχτή στη γνώση, την καινοτομία, ικανή να ξαναβρεί το ρόλο της στο διεθνές οικονομικό στερέωμα. Και με αυτό το όραμα η Attica Bank είναι απολύτως συντονισμένη.”

Σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους απεύθυνε ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Το κυρίως πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλίες των κκ. Στράτου Σιμόπουλου, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και Παναγιώτη Ξυδώνα, Λέκτορα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτριος Γαλαμάτης, ο Δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου, κ. Ευστάθιος Λαφαζανίδης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ιωάννης Χατζηδημητρίου, Ο Πρόεδρος τους ΤΕΕ / ΤΚΜ κ. Αναστάσιος Κονακλίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πιστοποιημένων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων κ. Γεώργιος Γάγαλης, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Μπακατσέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Ελλάδος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. ΣΑΤΕ Περιφερειακού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτριος Τσουρέκας ο Δ/νων Σύμβουλος ΕΥΑΘ, κ. Νίκος Παπαδάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Λ.Θ. κ. Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, εξέχοντες επιχειρηματίες όπως οι κ.κ. Αλέξανδρος Μπακατσέλος, Γεώργιος Μυλωνάς, Πέτρος Παπαδάκης, Κωνσταντίνος Περτσινίδης και άλλοι αξιόλογοι εκπρόσωποι λοιπών επιχειρηματικών, επαγγελματικών και ακαδημαϊκών φορέων της Β. Ελλάδος.

Δίνοντας το παρών στη Θεσσαλονίκη και καταγράφοντας για άλλη μια φορά το στίγμα της ως φορέας που στηρίζει την πραγματική οικονομία, η Attica Bank, μέσω της εκδήλωσης παρείχε μια πολύτιμη ευκαιρία για εποικοδομητικό διάλογο σε θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, συγκεντρώνοντας εκπρόσωπους ιδιαίτερα δραστήριων και με ιδιαίτερη βαρύτητα για το μέλλον της χώρας διοικητικών, ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και επιχειρηματικών φορέων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις