Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυξάνει το μετοχικό της κεφάλαιο η Finansbank

Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου της κατά 551.250 χιλ. τουρκικές λίρες ή 285 εκατ. ευρώ περίπου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Finansbank.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία, η αύξηση θα καλυφθεί κατά κύριο λόγο από την κεφαλαιοποίηση ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης ύψους 325 εκατ. δολαρίων (496 εκατ. τουρκικές λίρες), που είχε χορηγήσει κατά το παρελθόν η Εθνική Τράπεζα στην Finansbank και από τη συμμετοχή με μετρητά του International Finance Corporation (IFC) που κατέχει το 5% (27 εκατ. τουρκικές λίρες) καθώς και από κεφαλαιοποίηση μερισμάτων και αποθεματικών (27 εκατ. τουρκικές λίρες).

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου 2010, μετά τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Τουρκίας. Μετά την αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της Finansbank θα διαμορφωθεί από 1.653.750 χιλ. τουρκικές λίρες σε 2.205.000 χιλ. τουρκικές λίρες και τα συνολικά ίδια κεφάλαια θα υπερβούν τα 5,5 δισεκ. τουρκικές λίρες ή 2,85 δισεκ. ευρώ περίπου.

Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ο κύριος βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Finansbank αναμένεται ότι θα αυξηθεί κατά 170 μονάδες βάσης και θα διαμορφωθεί σε 14% περίπου γεγονός που επιτρέπει την απρόσκοπτη ανάπτυξη της Τράπεζας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε