Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Αύριο έρχεται η τρόικα – Το NewsIt αποκαλύπτει γιατί αλλάζει αιφνιδιαστικά τη στάση του ο επικεφαλής του κλιμακίου Π.Τόμσεν

– Γιατί επιστρέφει ”αγριεμένος” ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν
– Η απόφαση να έρθουν ξανά στην Αθήνα οι ελεγκτές πάρθηκε μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων
– Μέσα στον Οκτώβριο το έκτακτο Eurogroup για να αποφασίσουν αν θα μας δώσουν την 6η δόση
– Προϋπόθεση η θετική αξιολόγηση της τρόικας
– Πυρετός συσκέψεων στην κυβέρνηση

Αύριο επιστρέφουν στην Αθήνα οι επιθεωρητές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, προκειμένου να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η τρόικα αποφάσισε να επαναλάβει την αποστολή της στην Ελλάδα», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

Η απόφαση για την επιστροφή της τρόικας, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο ελήφθη έπειτα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Τα μέτρα αυτά αποτελούν για την Κομισιόν «σημαντικό βήμα για την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων του 2012 και την επιστροφή των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας σε βιώσιμο δρόμο».

Ανέφερε επίσης ότι το Eurogroup θα συνεδριάσει άλλη μια φορά μέσα στον Οκτώβριο προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας και να εξετασθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης των δανείων, υπό την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση της τρόϊκας θα είναι θετική. Μια παρόμοια εξέλιξη θα διασφαλίσει στις ελληνικές αρχές την εξυπηρέτηση των δανειακών τους αναγκών, ανέφερε ο Αμαντέου Αλταφάζ.

Η έκτακτη συνεδρίαση ευρωζώνης θα διεξαχθεί μετά την προγραμματισμένη μηνιαία συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο. Στην ατζέντα αυτής της συνεδρίασης δε θα βρίσκεται η εκταμίευση της νέας δόσης προς την Ελλάδα.

Το NewsIt αποκαλύπτει τις παρασκηνιακές πιέσεις στον επικεφαλής της τρόικας

Άνθρωποι που έχουν καθημερινές επαφές με το κλιμάκιο της τρόικας αποκαλύπτουν στο NewsIt πως πλέον όλα τα ”φώτα” πέφτουν πάνω στον Π.Τόμσεν, τον επικεφαλής της αποστολής των δανειστών μας.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως η αλλαγή στάση της στάσης του απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση θα είναι ΡΙΖΙΚΗ.

Γιατί ο Π.Τόμσεν όλο αυτό το διάστημα που η τρόικα εγκατέλειψε τη χώρα μας κλήθηκε να απαντήσει-απολογηθεί σε πολύ δύσκολες ερωτήσεις που έμοιαζαν ακόμη και με κατηγορίες.

Με κυνικό, πιεστικό και καθόλου εύσχημο τρόπο ρωτήθηκε ο Τόμσεν, κυρίως από Γερμανούς, γιατί η κατάσταση στην Αθήνα έφτασε στο απροχώρητο.

Ο Τόμσεν κυριολεκτικά ”στριμώχτηκε” για να απαντήσει εαν κάλυπτε την απραξία μηνών της ελληνικής κυβέρνησης.
Μάλιστα ακόμα και για την περίφημη του έκθεση πως ”κοιμόταν” 6 μήνες η κυβέρνηση Παπανδρέου χρειάστηκε να απολογηθεί.
Δηλαδή έφτασαν στο σημείο να την θεωρήσουν ως ”άλλοθι” για την ομπρέλα προστασίας που παρείχε στην Αθήνα όλο αυτό το καιρό.
Γιατί το επιχείρημα τους ήταν πως η έκθεση ήρθε πολύ αργά και πως όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Τόμσεν έδειχνε ”παρεξηγήσιμη” κατανόηση στους Έλληνες.

Έτσι λοιπόν θεωρείται σίγουρη η αλλαγή στάσης του Τόμσεν από εδώ και μπρος, και όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν στοιχηματίζουν πως πλέον δεν θα σηκώνει μύγα στο σπαθί του.

“Αναβρασμός” στην κυβέρνηση και συνεχείς συσκέψεις για τα “καυτά” μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά

Πολλά, σημαντικά για την τρόικα, ζητήματα παραμένουν ανοιχτά και στην κυβέρνηση “τρέχουν” να τα κλείσουν πριν “πατήσουν το πόδι τους” στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρωθυπουργός επέστρεψει από το ταξίδι του στη Γερμανία, όπου συναντήθηκε με την Άνγκελα Μέρκελ και άμεσα συγκάλεσε σύσκεψη για την Παιδεία. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθεί “πυρετός” συσκέψεων τις επόμενες μέρες.

Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για τα τρέχοντα θέματα, όπως το μισθολόγιο στο δημόσιο και την εργασιακή εφεδρεία. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά τη Δευτέρα ή την Τρίτη, με θέμα την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2012.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιούνκερ: Η τρόικα έρχεται στην Ελλάδα

Καταρρέει το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας;

Ηλεκτρικό, τηλέφωνα, ενοίκια κ.α. στις αποδείξεις – Διευκρινίσεις μετά την κατακραυγή

Νύχτα διπλασίασαν τις αποδείξεις – Ούτε οι υπουργοί δεν ήξεραν για το νέο χαράτσι!

“Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε και διέταξε!!!”

50% κούρεμα στο εισόδημα όλων από… χθες!

Καψόνι του ΔΝΤ για την 6η δόση – Ίσως να μας αφήσουν χωρίς χρήματα για λίγες μέρες σαν τιμωρία

Ανοιχτή η ημερομηνία για την 6η δόση αλλά και την επιστροφή της τρόικας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε