Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυστηρές κυρώσεις ζητά ο Τρισέ για τις χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες της ευρωζώνης

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) δήλωσε ανήσυχος από τις διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος και ζήτησε πιο αυστηρούς κανόνες όσον αφορά το δημοσιονομικό χρέος των χωρών της ευρωζώνης.

“Οι υπερβολικές διακυμάνσεις και οι άτακτες κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος έχουν πάντα αρνητικές επιπτώσεις στη σταθερότητα της οικονομίας και των χρηματοοικονομικών”, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ερωτηθείς για την αδυναμία του δολαρίου. “Εκτιμώ ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι αμερικανικές αρχές πρόσφατα επανέλαβαν ότι ένα δυνατό δολάριο σε σχέση με τα άλλα νομίσματα είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Ο Τρισέ υπογράμμισε τη σημασία της μείωσης του χρέους των 16 χωρών της ευρωζώνης στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και δήλωσε υπέρ της επιβολής πιο αυστηρών κυρώσεων εναντίον των χωρών που δεν σέβονται τους κανόνες της ευρωζώνης σχετικά με το δημοσιονομικό τους χρέος και το έλλειμμα τους. “Για εμάς οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως χρειάζονται πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις”, υπογράμμισε.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε