Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυστηρή προειδοποίηση Όλι Ρεν τώρα και στην Ιταλία

Η Ιταλία έχει ένα δημόσιο χρέος περίπου 1.800 δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα από τα πιο αυξημένα στον κόσμο.

Η Ιταλία πρέπει να μειώσει το δημόσιο χρέος της και να θέσει σε εφαρμογή δομικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει την απασχόληση και να ενισχύσει την ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα από τη Ρώμη ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

“Η Ιταλία οφείλει να αντιμετωπίσει μια διπλή πρόκληση”, πρώτα τη μείωση του δημόσιου χρέους της, σημείωσε ο Ρεν σε ομιλία του ενώπιον ιταλών βουλευτών.

Η Ιταλία έχει ένα δημόσιο χρέος περίπου 1.800 δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα από τα πιο αυξημένα στον κόσμο. Φέτος θα αντιπροσωπεύει το 118,5% του ΑΕΠ της, σύμφωνα με προβλέψεις της κυβέρνησης, ενώ το 2011 θα αντιπροσωπεύει 119,2%, προτού μειωθεί σε 117,5% το 2012 και σε 115,2% το 2013.

Ο Ρεν χαιρέτισε ταυτοχρόνως την ιταλική δημοσιονομική “σύνεση” κατά τη διάρκεια της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, η οποία επέτρεψε στη χώρα να περιορίσει την πρόοδο του δημόσιου ελλείμματός της.

Ο Επίτροπος επέμεινε επίσης στην ανάγκη να υλοποιηθούν στην Ιταλία δομικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως με τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και με την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, προκειμένου να βελτιωθεί η δυναμική της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ιταλία θα ξαναβρεί το ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης που είχε πριν από την κρίση έως το 2012, σημείωσε επίσης ο Ρεν.

Ο Επίτροπος της ΕΕ θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον ιταλό υπουργό Οικονομίας Τζούλιο Τρεμόντι, ένθερμο υποστηρικτή των ευρω-ομολόγων για να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης που πλήττει την ευρωζώνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε