Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυστρία η χώρα με τη χαμηλότερη ανεργία στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον κατάλογο, στην Αυστρία το ποσοστό μειώθηκε τον Ιούλιο κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα μόλις 3,8%, εξακολουθεί να καταγράφει η Αυστρία, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία για τον Ιούλιο που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και σύμφωνα με τα οποία το μέσο ποσοστό ανεργίας, στον μεν χώρο της Ε.Ε. παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με τον Ιούνιο, στο 9,6%, στο δε χώρο της Ευρωζώνης, επίσης αμετάβλητο, στο 10%.

Στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τον Ιούλιο για την Ελλάδα, τα τελευταία είναι εκείνα του Μαρτίου 2010 που εμφανίζουν το ποσοστό ανεργίας στο 11%, ενώ ως προς την ανεργία των νέων τα στοιχεία για την Ελλάδα είναι από το Μάιο 2010 και ανεβάζουν το ποσοστό στο 29,6%.

Σύμφωνα με τον κατάλογο, στην Αυστρία το ποσοστό μειώθηκε τον Ιούλιο κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009 η μείωση ήταν ιδιαίτερα σημαντική, από το 5,1% στο 3,8%.

Μετά την Αυστρία ακολουθεί η Ολλανδία, ως η χώρα με τη δεύτερη μικρότερη ανεργία, και ποσοστό 4,4%, ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας καταγράφεται στην Ισπανία με 20,3%, στη Λετονία με 20,1% και την Εσθονία με 18,6%.  Γενικά, μείωση της ανεργίας τον τελευταίο χρόνο, εκτός της Αυστρίας, καταγράφηκε μόνο στη Μάλτα και στη Γερμανία.

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία υπολογίζει σε 23 εκατ. τον αριθμό των ανέργων στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. με τα 15,8 εκατ. από αυτούς να βρίσκονται στις 16 χώρες της Ευρωζώνης. Σε σχέση με τον Ιούνιο, ο αριθμός των ανέργων φέρεται να μειώθηκε μέσα στον Ιούλιο, στη μεν Ε.Ε. κατά 45.000, στη δε Ευρωζώνη κατά 8.000, ενώ σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009 υπήρξε αύξηση του αριθμού των ανέργων, στην πρώτη κατά 1,1 εκατ. και κατά 668.000 στη δεύτερη.

Ως προς την ανεργία των νέων, τον Ιούλιο το μέσο ποσοστό στην Ε.Ε. ανερχόταν στο 20,2% και στην Ευρωζώνη στο 19,6%, με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων κάτω των 25 ετών να παρουσιάζεται στην Ολλανδία, 8,1%, και το υψηλότερο στην Ισπανία 41,5%, ενώ στην Αυστρία να βρίσκεται στο 9,1%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε