Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυστρία: Ναι στον ειδικό λογαριασμό για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ REUTERS

Η στάση της Βιέννης έναντι της Ελλάδας ήταν έτσι κι αλλιώς «εχθρική». Οπότε το ότι η Μαρία Φεκτερ λέει ναι στον ειδικό λογαριασμό για το ελληνικό χρέος, δεν ξαφνιάζει κανέναν…

«Η Αυστρία τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός ειδικού λογαριασμού για την Ελλάδα ώστε να υπάρξει εγγύηση ότι θα αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας σε συνέντευξη που έδωσε στο δημόσιο αυστριακό ραδιοσταθμό Oe1, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Eurogroup.

«Οι υπουργοί Οικονομικών θα συζητήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες, όμως εγκρίνω τη δημιουργία ενός τέτοιου χωριστού λογαριασμού», τόνισε η Μαρία Φέκτερ. «Η Ελλάδα πρέπει να συνοδευτεί στην οδό των μεταρρυθμίσεων, ώστε τα χρήματα να πάνε πράγματι εκεί που επιθυμούμε να πάνε», πρόσθεσε.

Και φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι όσο η Ελλάδα βρίσκεται στην επώδυνη οδό των μεταρρυθμίσεων, οι χώρες της ευρωζώνης θα είναι πάντα παρούσες για να στηρίξουν την Αθήνα, καθώς εκτιμούν πως μια έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν επίσης επώδυνη.

Και εκτός από το ειδικό ταμείο, επαναλαμβάνει ότι είναι υπέρ της επιτροπείας, όπως κι αν ονομαστεί αυτή, λέγοντας ότι είναι απαραίτητος ένας έλεγχος όσον αφορά τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα, χωρίς ωστόσο να αμφισβητηθεί η κυριαρχία της Ελλάδας. «Δεν μπορούμε να υπερβούμε την κυριαρχία του κοινοβουλίου επί του προϋπολογισμού. Ο κοινοβουλευτισμός και οι δημοκρατικές αξίες, σε τόσο δύσκολες περιόδους, δεν πρέπει να παραμελούνται», διευκρίνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαδήμος και Βενιζέλος χέρι – χέρι στις Βρυξέλλες

Άνοιξε τα ”χαρτιά του” το υπουργείο Οικονομικών : ”Στο πλευρό μας ΠΛΕΟΝ και το ΔΝΤ – Τι έχει συμφωνηθεί – Που υπάρχουν ακόμα αγκάθια”

Αντάρτικο κατά του Γαλλογερμανικού άξονα από 7-8 χώρες!

Κι όμως οι Γερμανοί “βλέπουν” 8% ανάπτυξη στην Ελλάδα!

Financial Times:”Ελλάδα η πρώτη αποικία της Ευρωζώνης”

”Μετά τις 12 Μαρτίου η απόφαση για την Ελλάδα”

”Έχουμε ότι χρειάζεται για μία ελληνική συμφωνία”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε